shvatili su ih ozbiljno

Policija na nogama, zatvorene željezničke postaje u Austriji zbog prijetnji bombama: "Mogu biti detonirane"

Ilustracija Foto: Afp
Policija je prijetnje o bombama primila e-mailovima u kojima se tvrdi da su na postajama eksplozivi koji mogu biti detonirani. Zasad nisu pronađeni nikakvi opasni predmeti.

Nekoliko željezničkih postaja u Austriji bilo je zatvoreno zbog više prijetnji bombom tijekom proteklih nekoliko dana, rekao je glasnogovornik policije za njemačku agenciju dpa u četvrtak. 

Dosadašnje prijetnje odnosile su se na postaje u glavnim gradovima raznih saveznih zemalja, kazao je.

"To shvaćamo veoma ozbiljno", dodao je glasnogovornik.

U srijedu navečer prijetnje su upućene postajama u St. Pöltenu, Salzburgu i Klagenfurtu, u utorak glavnom kolodvoru u Linzu, a u ponedjeljak glavnom kolodvoru u Grazu. Sve su postaje zatvorene, a željeznički promet obustavljen je na nekoliko sati.

Policija je prijetnje primila e-mailovima u kojima se tvrdi da su na postajama eksplozivi koji mogu biti detonirani. Zasad nisu pronađeni nikakvi opasni predmeti.

Austrijske obavještajne službe istražuju niz prijetnji. Austrijska željeznička tvrtka u državnom vlasništvu odbila je komentirati izvješća.

Pročitajte i ovo rat na Bliskom istoku FOTO Iran zaprijetio SAD-u napadom i objavio video: Ovako smo udarili na Izrael

Pročitajte i ovo objavila memoare Melania Trump zabila suprugu nož u leđa mjesec dana prije izbora: "Zašto bi itko osim žene...?"