UPOZORENJE VOZAČIMA

Popularna hrvatska skijaška destinacija od 1. prosinca poskupljuje vinjetu

Autocesta u Austriji Foto: Getty Images
Austrijsko državno poduzeće koje brine za tamošnje autoceste ASFiNAG najavilo je poskupljenje vinjete od 1. prosinca 2024. za 7,7 posto.

ASFINAG je objavio cijenu i izgled nove godišnje vinjete koja će u Austriji vrijediti od 1. prosinca 2024. Nova samoljepljiva godišnja vinjeta bit će u modrozelenoj boji, a koštat će 103,80 eura. Već krajem studenog moći će se kupiti nove vinjete kod 6000 prodajnih partnera ASFiNAG-a u Austriji i inozemstvu.

"Odabir boje važan je jer nam omogućuje da bolje i optimalnije kontroliramo ljepljivu vinjetu – na korist naših kupaca. Razlikovanje u odnosu na prethodnu godinu i učinak signaliziranja važni su razlozi za odgovarajući odabir boje – zato uz morsko zelenu osiguravamo jasnu razliku u odnosu na prošlogodišnju sunčano žutu boju", objasnila je izvršna direktorica Asfinaga Claudia Eder na službenim stranicama tvrtke.

Sukladno zakonskim odredbama, cijene vinjeta ove će se godine, nakon što lani nije bilo poskupljenja, ponovno uskladiti s harmoniziranim indeksom potrošačkih cijena (HIPC), a za 2025. bit će povećane za 7,7 posto.

Godišnja vinjeta vrijedi 14 mjeseci, znači od 1. prosinca 2024. do 31. siječnja 2026.

Pročitajte i ovo o Rusima i financiranju Milanović odgovorio HDZ-ovcima: "U kući obješenog konopac se ne spominje"

Pročitajte i ovo Bez rješenja FOTO Poruke podrške pristižu iz cijele Hrvatske: "Svi smo uz vas"

 

Povezane teme