Novi detalji izneseni na sudu

Atentator na Trumpa ostavio poruku uoči napada: "Dao sam sve od sebe i skupio svu hrabrost..."

Ryan Routh Foto: Afp
Ryan Routh napisao je poruku nekoliko mjeseci ranije u kojoj je naveo da namjerava ubiti Donalda Trumpa.

Osumnjičeni napadač uhićen u blizini golf terena Donalda Trumpa napisao je poruku nekoliko mjeseci ranije u kojoj je rekao da namjerava ubiti bivšeg predsjednika, pokazao je sudski podnesak.

"Ovo je bio pokušaj atentata na Donalda Trumpa. Dao sam sve od sebe i skupio svu hrabrost koju sam mogao skupiti", stoji u poruci.

U sudskim dokumentima podnesenim u ponedjeljak, tužitelji su rekli da je pismo ostavljeno u kući svjedoka nekoliko mjeseci prije incidenta koji se dogodio na Floridi 15. rujna.

Očekuje se da će se Ryan Routh (58), kasnije u ponedjeljak pojaviti pred federalnim sudom i mogao bi se suočiti s daljnjim optužbama.

Ryan Routh Foto:Afp

Do sada je suočen s dvije federalne optužbe za zločine vezane uz oružje.

U sudskim dokumentima koje su podnijeli tužitelji u prilog produženju istražnog pritvora Ryana Routha navedeno je da su kutija s pismom - kao i streljivo, građevinski materijal, alat i četiri telefona ostavljeni u kući neimenovanog svjedoka prije incidenta, piše BBC.

Routh je u zatvoru od uhićenja 15. rujna. Agent Tajne službe uočio je njegovo lice u lišću dok je osiguravao šestu rupu Trumpovog golf terena u West Palm Beachu prije nego što je primijetio pušku, kažu tužitelji.

Agent je tada iskočio iz svog golf vozila, izvukao pištolj i zapucao nakon što je vidio kako Routh navodno pomiče pištolj, stoji u sudskom podnesku.

Sudski dokumenti također pokazuju da je imao 11 komada streljiva, od kojih je jedan bio u nastavku za pušku.

Telefonski zapisi pokazuju da je Routh bio u blizini Trumpovog odmarališta Mar-a-Lago gotovo mjesec dana između 18. kolovoza i 15. rujna.

Podrijetlom je iz Sjeverne Karoline i ondje je proveo velik dio života, iako je nedavno živio na Havajima.

Godine 2022. otišao je u Ukrajinu u neuspjelom pokušaju regrutiranja stranih vojnika za ukrajinsku vojsku nakon invazije ruskih snaga na zemlju.

Pročitajte i ovo nova porezna reforma Ministar otkrio tko će sve morati plaćati porez na nekretnine, a tko može biti oslobođen: Objavio koliko će se plaćati za apartmane

Pročitajte i ovo Vatikan za Bektaše Balkanska zemlja osniva muslimansku državu usred glavnoga grada, imat će putovnice, ali i tajnu službu: "I mi imamo neprijatelje"