Trajalo godinama

Agent CIA-e mamio žene u stan, drogirao ih pa satima pozirao s njihovim golim tijelima: Objavljeni mučni detalji

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Brian Jeffrey Raymond, agent CIA-e za kojeg se ispostavilo da je godinama drogirao, fotografirao i seksualno zlostavljao žene tijekom misija diljem svijeta, osuđen je na 30 godina zatvora.

Agent CIA-e, zadužen za provođenje sigurnosti građana, godinama je drogirao, fotografirao i zlostavljao žene diljem svijeta, otkriveno je. Njegovo zlostavljanje ide unazad sve do 2006. godine, dok je bio na brojnim misijama u Meksiku, Peruu i drugim zemljama u kojima je radio kao agent američke obavještajne agencije.

48-godišnji Brian Jeffrey Raymond mamio bi žene koje je upoznao na aplikacijama za spojeve, uključujući Tinder, u svoj stan koji mu je iznajmila američka vlada. Drogirao bi ih dok bi im posluživao vino i grickalice, a zatim bi provodio sate pozirajući sa svojim golim i onesviještenim žrtvama prije nego što bi ih fotografirao i napao ih. U njegovim uređajima pronađeno je više od 500 slika.

"Sa sigurnošću možemo reći da je on seksualni predator", rekla je američka viša sutkinja Colleen Kollar-Kotelly u Washingtonu izričući mu u srijedu punu kaznu od 30 godina zatvora. "Imat ćete neko vrijeme da razmislite o ovome." Raymond također mora isplatiti po 10.000 dolara odštete svakoj od svojih 28 žrtava.

Na sudu je svjedočilo 12 njegovih žrtava koje su identificirane samo brojevima. Jedna je žrtva rekla kako se Raymond činio kao savršeni džentlmen kad su se upoznali u Meksiku 2020. godine. Sjeća se samo da su se poljubili. Nakon toga se onesvijestila, a on je snimio 35 videozapisa i fotografija izbliza njezinih grudi i genitalija. Druga žrtva kazala je kako ima noćne more nakon što su joj pokazane fotografije koje je snimio Raymond jer na njima izgleda kao leš na njegovu krevetu.

Raymond je na sudu izrazio žaljenje te rekao kako zna da nikakva isprika neće biti dovoljna. "Nema riječi kojima bih opisao koliko mi je žao. To nije ono što sam ja, a ipak sam to postao", prenosi Sky News.

Njegovi odvjetnici tvrdili su da je Raymond traumatiziran nakon godina rada u CIA-i nakon 11. rujna, koji je postao plodno tlo za emocionalnu bešćutnost.

CIA je javno osudila Raymondove zločine i provela sveobuhvatne reforme namijenjene zaštiti žena, pojednostavljenju zahtjeva i bržem discipliniranju prijestupnika.

Pročitajte i ovo 140 putnika na letu Užas u zraku: Putnicima počeli krvariti nos i uši, avion morao hitno sletjeti

Pročitajte i ovo Dobro je znati Kako uštedjeti na računu za struju: Evo kada počinje jeftinija tarifa i na što trebate obratiti pozornost

Pročitajte i ovo Sreća u nesreći Iz Ukrajine je pobjegla zbog rata, a sreću je donijela djeci i roditeljima u Čazmi: "Za mene je pedijatrija uvijek bila najdraža profesija"  

 

Povezane teme