problemi zbog padalina

140 putnika zarobljeno na brodu na Dunavu: Ne mogu pristati zbog podivljale rijeke

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U Beču je u nedjelju bio potpuni kaos. Situacija je u ponedjeljak malo mirnija, ali austrijski mediji javljaju kako su putnici zarobljeni na brodu na Dunavu u Beču koji ne može pristati uslijed visokog vodostaja.

U Beču je 140 putnika na riječnom kruzeru zapelo u podivljalom Dunavu. Brod ne može pristati zbog visokog vodostaja rijeke. Trebao je ploviti do Budimpešte, a na njemu se navodno nalaze turisti iz Švicarske. 

Za posadu i putnike to znači da moraju ostati ondje najmanje do utorka.

"Kad smo krenuli, čak ni najcjenjeniji stručnjaci nisu mogli predvidjeti da Dunav neće biti plovan u ovom području", rekao je direktor kompanije Daniel Pauli-Kaufmann, prenosi 20min.ch. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Austrijska vlada cijelu poplavom pogođenom pokrajinu Donju Austriju, oko glavnog grada Beča i na granici s Češkom, proglasila je područjem katastrofe.

Glasnogovornik vatrogasne postaje u ponedjeljak ujutro rekao je da je preko noći situacija bila mirna.

No do utorka se u zemlji očekuje i do dodatnih 60 litara kiše po četvornom metru, rekao je državni dužnosnik.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Meteorolozi javne televizije ORF predvidjeli su još više oborina u određenim dijelovima Austrije poput Tirola i istočnog dijela zemlje.

Nekoliko stotina ljudi spašeno je od poplava u Donjoj Austriji, prema vatrogasnim službama. Vatrogasac je poginuo u nedjelju dok je ispumpavao vodu iz podruma.

Iako se razina vode smanjila u Beču, u ponedjeljak je došlo do ogromnih problema u javnom prijevozu te je većina linija podzemne željeznice u gradu s dva milijuna stanovnika tek djelomično funkcionirala.

Pročitajte i ovo Ryan Wesley Routh FOTO Ovo je čovjek koji je htio kalašnjikovom pucati na Trumpa: "Iako ste bili moj izbor... Bit će mi drago kad odeš"

Pročitajte i ovo Nakon incidenta Oglasio se sin osumnjičenog za atentat na Trumpa: "On je pun ljubavi, pošten, marljiv"