Na ulazu ugostiteljske objekte i terase stoje upute i dezinficijensi. Nema zadržavanja na šanku, a preporuka je da konobari u zatvorenom nose maske i rukavice.
Svi oni ugostitelji s kojima smo razgovarali ozbiljno su shvatili situaciju, ali bilo je nedoumica. Ono što je stvaralo problem prvog dana je udaljenost među posjetiteljima, a mnogi su objekti izgledali kao da nema razmaka među gostima. Dakle, propisan je razmak od jednog i pol metra od skupine do skupine, od gosta do gosta, a ne ne samo ruba stola.
Nisu svi otvorili vrata
Stožeri civilne zaštite u narednim će danima svakako upozoriti one koji možda nisu napravili sve kako treba. Pogreška se može potkrasti, ali i ispraviti.
Ipak, nisu svi ugostitelji otvorili svoja vrata. Na razini Hrvatske otvoreno je oko 50 posto ugostiteljskih objekata, kažu iz Udruge poslodavaca, no taj broj manji je po turističkim mjestima. Naime, u nekim je mjestima čak 80 posto objekata i dalje zatvoreno.
This browser does not support the video element.
U Dubrovniku većina restorana još svoja vrata drži zatvorenima. Vlasnica jedne dubrovačke pizzerije Ivanka Grljević kazala je da u narednim mjesecima očekuje da se svi vrate u normalu. Kaže da su ljudi jedva dočekali otvaranje. ''Svi mi volimo raditi, željno iščekujemo sezonu'', rekla je.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr