Građani uglavnom poštuju pravila

Interventna policija održavala red na tržnicama, prodavači se navikavaju na zaštitne mjere: "Osjećam se kao ribica u akvariju"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Uz stroge mjere, a na zagrebačkom Dolcu čak i interventnu policiju koja je čuvala red, na tržnicama diljem zemlje i danas je bilo živo.

Danas se na Dolcu opet kupovalo u velikim količinama. No, uz prisustvo interventne policije koja je održavala red. Ne onako kako smo navikli i uz manje gužve nego jučer, no dovoljno da oni koji su čekali zadnji tren, kupe sve potrebno za blagdanski stol.

Prodavači kažu, nije to ni izbliza kao prije. Kupci pak sretni što opet vide svoje kumice. Prodavač na Dolcu u Zagrebu, Drago, rekao nam je da kupaca ima malo zbog koronavirusa te da ih je prije bilo puno više.

Prodavačica Martina rekla je kako se zbog strogih mjera zaštite i postavljenog pleksiglasa koji su joj namontirali osjeća kao ribica u akvariju. No, prodavači tvrde kako se ljudi više ili manje, uglavnom pridržavaju pravila.

„Ja se nadam da su sada uvidjeli svi koliko je to bilo besmisleno gradske tržnice zatvarati, njih se samo trebalo prilagoditi“, zaključio je Tihomir Jaić iz Hrvatske udruge poljoprivrednika.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr