PRVI DAN POPUŠTANJA MJERA

Umjesto na posao u kafić ili restoran? Pogledajte kako izgledaju otvorene terase ugostiteljskih objekata: "Jedva sam dočekala kavu na suncu"

Nakon tri mjeseca otvorene su terase ugostiteljskih objekata. Kave će se pod vedrim nebom od danas ispijati po strogim epidemiološkim mjerama.

U Hrvatskoj su danas otvorene terase kafića i restorana. Dopušteno radno vrijeme im je od 6 do 22 sata. Prema strogim epidemiološkim mjerama, ugostitelji su dužni osigurati razmak od metar i pol od svakog stolca i najmanje 3 metra među stolovima. Najveći dopušteni broj ljudi na terasi potrebno je istaknuti na ulazu, a potrebno je osigurati i dezinfekcijska sredstva.

U zatvorenom treba nositi maske, a unutra se ide samo na toalet. "Jedva sam dočekala kavu na suncu prije posla. Lijep je dan. Do sada sam ispijala kavu doma, a sada konačno mogu na terasu kafića", rekla nam je jedna posjetiteljica kafića na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Na terasu kafića u centru Zagreba sjeli su i srednjoškolci. "Jedva smo dočekali druženje, a da nije negdje vani na klupici, na hladnoći ili u nečijem stanu", rekao nam je jedan srednjoškolac.

Konobar s Cvjetnog trga rekao nam je kako je oko 9 ujutro bilo malo ljudi i da većina čeka 11 sati i sunčanije vrijeme. "Najviše ljudi uvijek bude od 11 do 14 sati. Jedva čekamo potpuno otvaranje i vraćanje u normalu", rekao nam je.

U fotogaleriji pogledajte kako izgledaju otvorene terase kafića u Šibeniku, Zagrebu i Splitu. 

Dodajmo kako je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika najavio akciju šibenskih ugostitelja: "Povodom otvaranja terasa građani će moći od 12 do 13 popiti besplatnu kavu za van na terasama. Vjerujem da će se i ugostitelji u drugim gradovima pridružiti", izjavio je Oreščanin za N1.