testirao se

Ministar Horvat u samoizolaciji, njegova pomoćnica ima koronu: ''Nemam nikakvih simptoma, radim od kuće''

Darko Horvat Foto: DNEVNIK.hr
Pomoćnica ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Maja Marija Nahod pozitivna je na koronavirus. Zbog toga je ministar Darko Horvat završio u samoizoalciji.

Nakon obavljenog testiranja utvrđeno je kako je pomoćnica ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Maja Marija Nahod pozitivna na koronavirus.

Pomoćnica Nahod dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, a svoje obveze nastavit će obavljati od kuće u samoizolaciji, priopćilo je Ministarstvo. Epidemiolozima su dani podaci o njezinim bliskim kontaktima, među kojima su i ministar Darko Horvat, državni tajnik Željko Uhlir te još jedan službenik Ministarstva i dva djelatnika APN-a.

Testirao se i ministar Horvat i nalaz mu je negativan, no po preporuci epidemiologa ostat će u samoizolaciji te ponoviti test za pet dana. Također, u samoizolaciji se nalazi i državni tajnik Uhlir, čiji će nalaz biti poznat tijekom današnjeg dana.

''Nemam nikakve simptome, a moja pomoćnica ima blage simptome. Stalno zagovaram da moramo ostati odgovorni, svi sudionici sastanka su se testirali, a ponovit ćemo test za pet dana'', rekao je Horvat za N1. Dodao je da od kuće nastavlja s aktivnostima te da je Zakon o obnovi Zagreba državna tajnica predstavila na Užem kabinetu, a sutra će to učiniti na sjednici Vlade. Siguran je, kaže, da će se Zakon naći idući tjedan na sjednici Sabora.