Višestruko osuđivan

Sud odredio brutalnu kaznu poznatom kriminalcu: Za miniranje bankomata i pokušaj ubojstva policajca čeka ga duga robija

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Zbog postavljanja eksploziva na bankomat u Mihovljanu i pokušaja ubojstva policajca zagrebački Županijski sud nepravomoćno je, u srijedu, na 18 godina zatvora osudio 45-godišnjeg Marka Sudca.

Optužnica je teretila Marka Sudca za tešku krađu, za što mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od pet godina, dok je za nalet vozilom na policajca prilikom bijega, odnosno pokušaj teškog ubojstva, dobio 15 godina zatvora, što mu je objedinjeno u kaznu od 18 godina.

Njegovu suoptuženiku Iliji Jerkoviću (39) u istom je postupku izrečena nepravomoćna kazna zatvora od jedne godine i osam mjeseci.

Prema optužnici, Sudac i Jerković su 4. srpnja 2022. oko 3:15 u Mihovljanu su postavili i aktivirali eksploziv na bankomatu Zagrebačke banke. Optuženici, stoji u optužnici, nisu uspjeli prikupiti novčanice jer su ih u tome spriječili pripadnici Specijalne policije koji su im postavili zamku.

Nakon što su policajci povikali Sudcu i Jerkoviću da stanu, Sudac je sjeo u automobil te naglo krenuo prema policajcu koji ga je pokušavao zaustaviti. Pripadnik Specijalne policije u naletu vozila lakše je ozlijeđen zahvaljujući vještinama kojima je izbjegao punu silinu naleta vozila.

Prema pisanju medija, Marko Sudac otprije je poznat policiji te je višestruko osuđivan za krađe, prijetnje, zločinačko udruživanje i gospodarski kriminal. O njemu su pisali i strani mediji nakon što je 2016. pobjegao iz švicarskog zatvora. 

Pročitajte i ovo Duboka zabrinutost Članica traži hitnu reakciju NATO-a na ruske upade u zračni prostor Saveza: "Potreban je snažan i koordiniran odgovor"

Pročitajte i ovo "Zbog čega?" Trifunović osuđen, nakon izlaska iz sudnice novi šok: "Molim vas, pođite sa mnom"