Jedan od zaposlenika Sunčanog Hvara, čiji su podaci poznati redakciji, javio nam nakon što se 14 radnika najveće hotelske tvrtke na Hvaru naglo razboljelo. Mladić nam je rekao da se otrovao hranom iz hotela Bodul, u kojem su inače smješteni zaposlenici Sunčanog Hvara. ''Hrana s doručka, konkretno jaja, ako to uopće jesu jaja jer ne znam više što od čega spremaju, bila su očigledno pokvarena jer mi je pozlilo nakon što sam ih jeo'', rekao nam je zaposlenik koji je nakon toga dva dana dobivao infuziju.
Naš je sugovornik sa simptomima otišao na Hitnu pomoć, gdje je također doživio neugodnost. ''Nakon odlaska u Hitnu pomoć i čekanja od nekih pola sata, izbacili su me van pod izgovorom da na terenu imaju hitan slučaj, a ja sam konstantno povraćao, pao u nesvijest i jedva sam mogao na noge'', rekao je.
Hranu u hotelu Bodul više ne konzumira, a tome pridonosi i događaj od četvrtka ujutro. ''Uzeo sam müsli u kojima sam pronašao crva. Nakon što sam pitao kuharicu je li to normalno, rekla je da jest i što ja hoću od nje te da bacim müsli i da ih ne jedem. Pritom su müsli poslužili gostima'', tvrdi radnik.
Kaže da mu je jedino preostalo dati otkaz jer si u hotelu nema gdje sam pripremati hranu, a ne jede po pekarnicama i lancima brze prehrane.
Upit o ovim navodima poslali smo hotelu Bodul, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.