Palenta s tartufima, pršutom ili bakalarom - Zagrepčani su mogli uživati u delicijama iz Istre. Manifestacija Dani okusa i mirisa Istre sve ih je oduševila.
Pčelar Ivan Kovač je ponosno predstavio svoj med s tartufima, koji je nazvao Casanova po poznatom talijanskom avanturistu. 'U starim zapisima stoji da je 1743. godine Casanova boravio u Vrsaru i da je tada uživao u refošku, crnom vinu, medu i orasima', kazao je Kovač.
Dubrovnik: Studenti na razmjeni iznijeli svoje delicije na stol i oduševili hrvatske kolege!
Zasigurno je uživao i u istarskom pršutu. Naime, istarski pršut je autohtoni hrvatski porizvod. Od dalmatinskog se razlikuje u tehnološkom procesu proizvodnje, jer ne prolazi fazu dimljenja.
Tu su bile i ukusne kobasice od mesa boškarina, vrhunsko maslinovo ulje za sva nepca. 'Svaka sorta za sebe ima svoj ukus. Imamo od blago voćnih aroma do najpikantnijega ulja', kazala je Katica Paulišić.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook