brzo stiže osvježenje

Stiže vrhunac toplinskog vala: Pali se crveni alarm za cijelu Hrvatsku!

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Vrhunac ovotjednog toplinskog vala očekuje se u srijedu kada se temperature diljem Hrvatske neće spuštati ispod 34 stupnjeva.

Toplinski val ne jenjava, a njegov vrhunac možemo očekivati – u srijedu kada će na snazi biti najviši, crveni alarm za cijelu Hrvatsku.

U većini zemlje očekuju se temperature više od 34 Celzijeva stupnja. U utorak je tijekom dana najtoplije mjesto bilo Gradište kod Županje s 39 stupnjeva.

Osvježenje se, kako na moru, tako i na kontinentu, traži na svakom koraku. Ipak, ni more nije najsretnije rješenje, s obzirom na to da temperatura ne pada ispod 27 stupnjeva. Stanovnici kontinenta, pak, osvježenje su potražili - u rijeci.

"Pogledajte kako imamo lijep pogled - Dravu. Ma sve imamo ovdje. More je lijepo isto, bio sam deset dana, ali ostatak ljeta provodim ovdje“, rekao je Zoran iz Osijeka.

"Ja sam se ovdje rodio i uvijek smo išli na Dravu, na Kopiku. To je nešto najljepše što može biti“, rekao je Nenad iz Češke.

"Mi smo iz sjeveroistočnog dijela Francuske i kada je jako vruće, zaista se teško živi. Nema vode, ne možete plivati ili bilo što drugo, tako da se ovdje zaista da živjeti“, rekao je Leo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Pročitajte i ovo Za Dnevnik Nove TV Skočio u more kako bi pomogao unesrećenom pomorcu: "Instinktivno sam donio odluku, činilo mi se kao jedina prava opcija"

Pročitajte i ovo zna se tko je poginuo Rampa na trajektu ubila je Marka, Denisa i Boška. Ovako je pričao o brodu koji mu je odnio život: "Ostarija mi je, ali..."