Budite na oprezu

Izdano upozorenje za sve regije, ponegdje će pasti tuča i obilna kiša: "Moguć je razvoj jakih ćelija..."

Vremenska prognoza za ponedjeljak Foto: Neverin / Screenshot
Vremenska prognoza za ostatak tjedna donosi kišu i pljuskove s grmljavinom, kao i pad temperature. Od petka slijedi stabilnije vrijeme.

Na području gotovo cijele Hrvatske za ponedjeljak je izdano žuto upozorenje, što znači da će vrijeme biti potencijalno opasno. Prognoza DHMZ-a za ostatak dana pokazuje sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom te mjestimice nestabilno. 

Prijepodne i prema večeri lokalno se očekuju kiša i pljuskovi s grmljavinom, češće na sjevernom Jadranu i unutrašnjosti. Pljuskovi pritom mogu biti jače izraženi, a najviše sunčana i suha vremena očekuje se u Dalmaciji.

Pročitajte i ovo Osvojio mandat VIDEO/FOTO Pogledajte kako je Bartulica napustio stožer DP-a: "Ovo je bahatluk i sramota. Te ljude može biti sram"

DHMZ meteoalarm Foto:DHMZ / Screenshot

Nestabilno vrijeme nastavit će se i u ostatku tjedna, a od utorka se očekuje i pad temperatura. Pljuskovi s grmljavinom ponajviše na sjevernom Jadranu, kao i u kopnenom dijelu Hrvatske. 

IstraMet javlja kako u noći na utorak lokalno može doći i do razvoja jakih ćelija uz tuču i obilnu kišu. Stabilnije vrijeme očekuje se tek od petka, dok će u srijedu grmljavina zahvatiti i područje Dalmacije.