Vremenska prognoza

U novom tjednu se očekuju sunčana razdoblja i ugodne temperature: Detalje otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV

Idući tjedan se očekuje sunčano i vrijeme i ugodna temperatura, no moguća je i poneka kap kiše. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Nad našim krajevima jača greben istočnoeuropske anticiklone, atmosfera je sve stabilnija pa će tako sljedećih dana i vrijeme biti stabilno, a početkom novog tjedna i većinom sunčano. Lijepi su to dani rane jeseni, uz obilje sunca i ugodnu dnevnu temperaturu. Stabilnost u posljednjoj dekadi listopada najčešće znači i jutarnje magle u kopnenim krajevima pa će tako biti i sljedećih dana. One se sad već mjestimice mogu zadržati i dio prijepodneva ili izdići u niski oblačni sloj.

Prvo jutro u novom radnom tjednu u većini krajeva bit će pretežno sunčano. Mjestimice dakle magla, prije svega u zapadnoj unutrašnjosti, uz rijeke te po kotlinama gorske Hrvatske. No tijekom noći lokalno magle ili niskih oblaka može biti i ponegdje na sjevernom Jadranu. Vjetar će sutra i prekosutra biti dosta slab, samo duž jadranske obale rano i to mjestimice malo bure. Jutro na kopnu uz vedrinu hladno, od 2 do 6, dok je na moru još uvijek ugodnije, uglavnom između 13 i 18 stupnjeva.

U ponedjeljak se svakako slojevito odjenite, jer će nakon hladnog jutra, poslijepodne biti znatno toplije. Uz sunce u središnjoj Hrvatskoj se očekuje 16 do 18 stupnjeva.

Pretežno sunčano i danju toplo i u Slavoniji i Baranji. Uz dobre biometeorološke prilike, ovakvo vrijeme povoljno će utjecati na naše zdravlje i raspoloženje. Lokalno tek slab do umjeren jugoistočni vjetar, a temperatura od 16 do 18 stupnjeva.

Sunčano će poslijepodne prevladavati i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Vjetar većinom slab, a temperatura ugodna. U gorju od 17 do 20, a na sjevernom Jadranu od 21 do 23 stupnja.

I Dalmaciju očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, uz slab vjetar. Najviša dnevna temperatura ovdje će biti od 21 do čak 24 stupnja.

More više nije toplo, ali nije niti osobito hladno. S obzirom da je sve više onih koji razumiju benefite kupanja i u hladnijem moru, evo i informacija o temperaturi. Mjeri se od 19 stupnjeva na sjevernom Jadranu do 22 nešto južnije: u Šibeniku, Splitu, Komiži, Hvaru i Dubrovniku. Generalno je toplije u Dalmaciji i na otocima.

Vrijeme idućih dana

A nakon ponedjeljka, sunčano će biti još i u utorak na kopnu, dok nas u srijedu očekuje nešto promjenjivije vrijeme, kad će biti moguće i malo kiše, uglavnom u gorju ili zapadnoj unutrašnjosti. No cijeli tjedan će biti i sunčanih razdoblja i neće biti hladno. Hladnije jedino u područjima gdje se jutarnja magla dulje zadrži. No u većini krajeva danju ipak oko 17, 18 stupnjeva.

U utorak ujutro na Jadranu mjestimice magla i niski oblaci. Potom će posvuda prevladavati sunčano. Srijeda i na more nosi promjenjivije vrijeme, uz mogućnost za malo kiše, uglavnom na sjevernom dijelu. Potom sunčana razdoblja. U drugoj polovici tjedna puhat će umjerena bura i sjeverozapadnjak, no temperatura se neće značajnije mijenjati, zadržat će se ugodno toplo.

Izuzev mogućnosti za po koju kap kiše na sjevernom Jadranu i u gorju sredinom tjedna, uglavnom nas čeka lijepo jesensko vrijeme, uz česta sunčana razdoblja i ugodnu dnevnu temperaturu.

Pročitajte i ovo Šibenik Opći sabor HDZ-a: Izabrani su članovi Predsjedništva i Nacionalnog odbora

Pročitajte i ovo Neočekivani susret Užas u šumi: Mrki medvjed napao muškarca dok je brao gljive