Čudo

Ovo su heroji koji su spasili život srednjoškolki u Splitu: Pala je u nesvijest, nije disala i svaka sekunda je bila bitna

Vozač i kontrolor u Splitu spasili su srednjoškolku kojoj je pozlilo pa je pala u nesvijest. Pomagali su i srednjoškolci koji su se u tom trenutku našli u busu.

Šokantna priča, ali sa sretnim završetkom dolazi iz Splita. Petnaestogodišnja srednjoškolka vraćala se autobusom iz škole kući kada joj je pozlilo.

Sve je moglo završiti kobno da joj u prvim naznakama nesvjestice nisu priskočili kontrolor i vozač Prometa. Poruka je ovo svima da upravo mi možemo pomoći i spasiti nečiji život.

Uobičajena gužva i šale srednjoškolaca u autobusu broj 37 iz Splita prema Kaštelima već u Kaštel Sućurcu pretvorili su se u dramu. Petnaestogodišnjoj srednjoškolki odjednom je pozlilo i pala je u nesvijest. Priskočio je prvi kontrolor pa potom i kolega vozač.

"Izvadili smo je van da dođe do zraka i onda smo joj pružali prvu pomoć. Masirali smo je, puls joj je bio jako visok", rekao je vozač autoprijevoznika Promet iz Splita Mate Balić.

Djevojka nije disala, svaka minuta pa i sekunda bila je bitna. Do dolaska hitne pomoći, na životu su je održavali samo kontrolor i vozač Mate.

"Susjedi su pomogli, dali su deku pa smo je zamotali. Ova djeca što su bila u autobusu su nam isto pomogla. Zvali su hitnu, a netko od njih poznaje i njezine roditelje pa su joj zvali oca. Njezin otac je stigao kroz par minuta, a hitna je došla kroz desetak minuta, iako se to činilo dugo", rekao je Balić.

"Mi vozači smo se usavršavali, ne sad da budemo doktori, ali da neke osnove znamo", rekao je vozač.

Ljudi su dirnuti lijepom pričom:

"Želim toj curi dobro da dođe kući svojim roditeljima, da se veseli i da bude sretna u budućnosti", rekla je Marija.

Hvale Prometovce, a čestitaju i kolege.

"Zahvaljujem u ime cijelog naroda", rekla je Marija. "Svaka čast, takvi smo mi Prometovci", rekao je vozač autoprijevoznika Promet – Split.

"Poručujem da se svi mladi i stariji uče kako se ponašati u tim situacijama jer nekad to može bit neko drugi, nekad možemo bit mi. Najbitnije je naučiti kako pomoći", rekla je jedna od putnica u busu.

Otac djevojke je kasnije nazvao, od srca zahvalio obojici Prometovaca i javio da mu je kćer dobro. Obavit će sve pretrage da ustanove uzrok.

"Sve najbolje joj želim i da se čuva", rekao je vozač Mate.

Pazimo na sebe i ljude oko sebe.

Pročitajte i ovo o vojnom roku Ministar obrane Anušić za Dnevnik Nove TV: "On manipulira i nije mu prvi put. Jednu sam lekciju o njemu naučio"

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Oni imaju pravo na besplatno dopunsko osiguranje: Provjerite jeste li među njima