1. studenoga

Vlada donijela odluku hoće li na blagdan Svih svetih raditi cvjećarne i svjećarne

Cvjećarna Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Vlada je u četvrtak donijela odluku kojom se 1. studenoga 2024., na blagdan Svih svetih omogućava rad specijaliziranih prodavaonica i drugih oblika prodaje izvan njih, koji prodaju proizvode koji se tradicionalno kupuju na taj dan, kao što su cvijeće i lampioni.

Vezano uz odluku o prodajnim objektima koji obavljaju djelatnost trgovine na malo za određene proizvode na dan blagdana 1. studenoga 2024. - Svi sveti, ministar gospodarstva Ante Šušnjar kazao je da je temeljem Zakona o trgovini, propisano da Vlada može odlukom odrediti prodajne objekte koji su dužni raditi u dane blagdana u Hrvatskoj, sukladno zakonu kojim se uređuju blagdani, spomendani i neradni dani u Republici Hrvatskoj.

"Donošenje te od strane Vlade potrebno je radi opskrbe potrošača tradicionalno određenim proizvodima na dan blagdana Svih svetih budući da je upravo navedeni blagdan tradicionalno dan najvećeg posjeta grobljima", rekao je Šušnjar.  

Određene kategorije proizvoda predstavljaju proizvodi koji se tradicionalno prodaju i kupuju na blagdan Svih svetih, a predstavljaju cvijeće, cvjetne aranžmane (buketi),  vijence, svijeće i lampaše te povezane prigodne proizvode vezano uz blagdan (spužve, vaze, posude, ukrasi i sl.). Odluka stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Narodnim novinama".

Pročitajte i ovo pozvala policiju U šumi brala gljive pa naišla na prizor koji ledi krv u žilama

Pročitajte i ovo MONSTRUM MILTON VELIKA GALERIJA Prizori s Floride su zastrašujući!