Ruše se rekordi

Hrvatska se prži, a s temperaturom raste i potrošnja struje: HEP tvrdi da neće biti problema s opskrbom

Visoke temperature i danas u cijeloj Hrvatskoj, u tijeku je još jedan toplinski val. Više informacija u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ive Arambašić.

Hrvatska se prži. Temperature su u četvrtak u dijelovima Hrvatske dosezale i do 38 stupnjeva. Vrijeme je izuzetno opasno - crveni meteoalarm upaljen je za cijelu obalu, kao i za kontinentalne regije.
Niz upozorenja koja su ranije izdana za zaštitu zdravlja i dalje su na snazi.

"Dolazimo svakodnevno na Dravu, tu smo od radih popodnevnih sati do kasnih i onda tako ispratimo tu vrućinu. Voda je super, na prvu malo hladna, ali naviknemo se brzo“, rekla je sugovornica.

Pročitajte i ovo Tijekom vikenda Osvježavajuća vijest za Zagrepčane: Zbog velikih vrućina besplatan ulaz na sve gradske bazene!

"Super. Ljeto mora bit vruće i gotovo. Samo kažeš - nije vruće - i sve okej, pošteno“, rekao je sugovornik.

A zbog vrućine, ruše se rekordi i u potrošnji struje. Ljetni iznos potrošnje po satu veći je za 0.6 posto u odnosu na prijašnji rekord - iz kolovoza prošle godine.

S obzirom na toplinski val, u Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava, očekuju da će rekorda biti još. Uvjeravaju kako neće biti problema u opskrbi električnom energijom.

Pročitajte i ovo Suša i rekordne temperature Kod Mostara bijesni šumski požar, težak teren i vrućina otežavaju gašenje

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.