Sezona u produžetku

Doći do slobodnog mjesta ovdje ravno je dobitku na lutriji: "Bukirana sam do 11. mjeseca"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Rovinj vrvi turistima. Dok neki uživaju u suncu i šetnji, drugi vikend koriste za poslovne dogovore. Što je tolike goste privuklo u Rovinj, provjerila je ekipa Dnevnika Nove TV.

I pred kraj rujna u Rovinju kao u špici sezone. "Plan je ići okolo, vidjeti sve i navečer ići na plažu na kupanje", rekao je Michael iz Njemačke. Iako je jedan talijanski par planirao izbjeći gužve pa su došli na odmor u posezoni, to im ipak nije uspjelo. "Danas je ovdje stvarno prepuno. Ovdje je kao u Jesolu, mi inače živimo pokraj Jesola, kao u Jesolu u kolovozu, srpnju ili kolovozu", rekao je Antonio iz Italije.

Vikend media festival, u kombinaciji s brojnim turistima koji su stigli u Rovinj, napunili su grad. "Trošimo naš novac ovdje i ljudi su jako zadovoljni. Čestitam vam što ste sačuvali ova predivna mjesta", rekla je Francesca.

Ovo je vrijeme i kada organizirano stižu veće skupine gostiju. "Ima jako puno Nijemaca, to najviše, ima Talijana, naročito umirovljenika, oni dolaze sad organizirani u grupama i hvala Bogu da ih imamo. Bukirana sam do 11. mjeseca", zadovoljna je turistička vodičkinja Sandra Pavić.

Teško je bilo bukirati i smještaj. Hoteli i apartmani i dalje su odlično popunjeni pa je ručati u restoranu bilo ravno dobitku na lutriji. "Cijeli ovaj mjesec, inače kad lijepo vrijeme bude do kraja mjeseca ful, čak i deseti zna biti jako jako u redu", rekao je konobar Davor.

Iako posezona zbog lošeg vremena nije krenula obećavajuće, i postoji mali pad, ministar turizma Tonči Glavina vjeruje da će se brojke izbalansirati već do kraja rujna: "Vjerujemo da će nam sljedeća tri mjeseca praktički do kraja godine biti dobri. Po najavama i razgovorima s kolegama imamo dobre najave, očekujemo dobru i kvalitetnu posezonu i to će nam biti najveći doprinos cjelogodišnjem turizmu."

U Hrvatskoj je danas više od 370.000 turista, a najviše ih je izabralo Istru.

Pročitajte i ovo Bizaran incident Putnica otvorila kutiju s hranom, a zbog onoga što je vidjela avion je morao hitno sletjeti

Pročitajte i ovo Objavio HALMED Povlači se lijek za visoki krvni tlak, bolesnici se trebaju javiti liječniku

Pročitajte i ovo (NE)ZADOVOLJSTVO Plenković se hvali povijesnim uspjehom, građani ga spuštaju na zemlju: "To su obične gluposti"