Odzvonilo naplatnim kućicama

VIDEO Pogledajte kako ćemo ubuduće plaćati autoceste

Predstavljen je novi sustav naplate na autocestama, kojim bi se u potpunosti uklonile naplatne kućice i ubrzala protočnost vozila.

Naplatne kućice odlaze u povijest te se uvodi novi sustav naplate cestarine, koji bi trebao biti u funkciji nakon ljeta 2026. godine.

Korisnicima će se nuditi mogućnost naplate uz pomoć ENC uređaja i prijava vozila putem ALPR-a na automatsko očitavanje registracije kamerom, rečeno je u utorak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Za kontrolu će biti zaduženo 208 naplatnih točaka, koje će biti na autocestovnim čvorovima. Bit će opremljene 74 mobilne jedinice, koje će također biti u funkciji naplate cestarine, a imat će, uz ostalo, kamere i lasere.

Oni koji se odluče za naplatu cestarine putem očitanja registarske pločice morat će se registrirati na internetskom portalu odnosno mobilnoj aplikaciji, u prodajnim uredima HAC-a ili kod prodajnih partnera (brojne benzinske postaje i stanice za tehnički pregled).

Pročitajte i ovo Ovo su dokazi tužiteljstva Upitan je glavni dokaz u slučaju ubojstva male Danke: Rezultati vještačenja razlikuju se od navoda policije

Pročitajte i ovo Velike promjene Naplatne kućice odlaze u povijest: Ovako ćemo u budućnosti plaćati cestarinu

Pročitajte i ovo Uhićeni su VIDEO Dvojica 16-godišnjaka zapalila helikopter, tvrde da im je za to obećan novac

Pročitajte i ovo Vrijedan 10 milijuna eura Tomašević najavio veliki projekt vezan za otpad