Policija istražuje napad

VIDEO Mladi turist i njegov dečko napadnuti u Splitu: "Gađali su nas pijeskom, udarali šakom i pljuvali"

Na splitskim Bačvicama su napadnuti turisti.

Tiktoker iz Londona, Ricky Liu je na svojim društvenim mrežama objavie video u kojima opisuje napad na sebe, svog dečka i prijatelja na splitskim Bačvicama.

Policija istražuje napad na britanske turiste, potvrđeno je to Dnevniku Nove TV.

Fotografirao se s dečkom u moru, a onda ih je skupina djece počela gađati pijeskom, objasnio je u videu. "Otišao sam do njih i zamolio ih da ne bacaju pijesak i da nas puste na miru. A onda su počeli vikati da smo gay. Ali na kraju su otišli. Nastavili smo snimati fotografije, a onda opet napad pijeskom"

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ricky Liu 劉日 (@rickyrliu)

 

Nakon prvog videa, objavljen je i drugi. Liu je u njemu prepričao da je kasnije neka žena na njih bacila cigaretu, a drugi ih je muškarac pratio te udario njegovog prijatelja šakom, nakon čega je on udario glavom u stablo.

Pročitajte i ovo Ispratio važnog gosta VIDEO Vučić u neugodnoj situaciji, nije znao da je mikrofon uključen pa je ispalio: "Što sad čekaju?"

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ricky Liu 劉日 (@rickyrliu)

"Užasnut sam ovim što se dogodilo! Hrvatska je jedna od zemalja koju sam planirao posjetiti, ali sada se predomišljam. Nadam se da je tvoj prijatelj u redu", napisao je jedan od korisnika u komentarima videa.

Pročitajte i ovo Objavio DHMZ Izdano upozorenje za tri regije, stiže snažno grmljavinsko nevrijeme: "Zaštitite sebe, djecu i starije"

O svemu su se oglasili i iz Zagreb Pridea, piše Index.

"Dečki su se kupali i ljubili. Hrvatska homofobna djeca prvo su "muški" pomislila da mogu što im se hoće, pa su onda "hrabro" lagali da nisu oni ništa napravili, onda su im se, umjesto da djecu upozore i smire, u kukavičkom iživljavanju pridružili "ponosni" hrvatski muževi."

Dodali su kako moraju reagirati policija, ministri Božinović i Glavina, Hrvatska turistička zajednica te gradonačelnik Puljak.

Ricky Liu napominje da će biti na oprezu ostatak ljetovanja. "Ako si gay i putuješ u Hrvatsku, moraš biti na oprezu. Nisam ljut, nego razočaran. Moram se brinuti za svoju sigurnost na ostatku ljetovanja", dodao je.

 

 

Povezane teme