Vatrogasci na terenu

VIDEO/FOTO Apokaliptične scene u Podgori: Bujica nosi sve pred sobom

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Jaki pljusak koji je u subotu poslijepodne pao na području Podgore, istočno od Makarske, izazvao je izlijevanje potoka na ulice, a voda je ušla i u veći broj kuća i zgrada

Nestabilno vrijeme koje je pogodilo Hrvatsku odrazilo se i u Dalmaciji gdje je u subotu bilo grmljavinsko nevrijeme, a ponegdje i tuča.

Iza 15 sati snažno nevrijeme je pogodilo područje oko Makarske. 

Radarska slika Foto:Državni hidrometeorološki zavod

Pri tome je najgore pogođena Podgora gdje je u nešto više od sat vremena palo ekstremnih 140 litara kiše po metru kvaratnome. Bilježi se i jak pad temperature zraka koja je s 23 pala na 12 stupnjeva.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Kiša koja se pretvorila u dugotrajni i snažni pljusak napunila je potoke, a voda se potom izlila na ulice te ušla u veći broj kuća i stambenih objekata. Bujice vode nose sve pred sobom.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Vatrogasci su na terenu i ispumpavaju vodu. Nevrijeme je prouzročilo i nestanak električne struje za nekoliko stotina korisnika Gornjoj Podgori.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

O situaciji se oglasila i načelnica Podgore Petra Radić koja je na svom Facebook profilu objavila upute građanima kojih bi se trebali pridržavati tijekom nevremena. 

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu VIDEO/FOTO Pronađena još dva tijela, traje potraga za preživjelima: "Teško je govoriti. Nestale su cijele obitelji"

Pročitajte i ovo Nakon tragedije Po pruzi u Donjoj Jablanici rasute knjige, slike, osobni predmeti: "Traga se za nekoliko desetaka ljudi"

 

 

Povezane teme