Velika Gospa

Vjernici i hodočasnici okupili su se i u Trsatu: Premijer Plenković pratio misu posvećenu stradalim pomorcima

Na misnim slavljima sudjelovali su i političari. Državni vrh okupio se u Trsatu. Sve je pratila novinarka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

"Gotovo tradicionalno na blagdanu Velike Gospe na Trsatu sudjelovao je premijer Andrej Plenković sa suradnciima. Ove godine to su ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, ali i David Sopta, predsjednik uprave Jadrolinije.

Premijer je ranije dao izjave o tragediji u Malom Lošinju. Prisustvovali su misi u 10 sati, a ta je misa bila posvećena upravo stradalim pomorcima Jadrolinije pa je i zbog toga bila posebno emotivna. Predvodio ju je također tradicionalno fra Milan Krišto. Ali i diljem zemlje tijekom dana političari su slušali propovjedi.

Održalo se i središnje misno slavlje popodnevnog dijela blagdana velike Gospe koje predvodi riječki nadbiskup Mate Uzinić. Prije mise održana je i svečana procesija.

Velik broj vjernika i hodočasnika danas je bio na Trsatu unatoč visokim temperaturama. Misna slavlja koja su se u popodnevnom dijelu dana predvodila svakih sat vremena bila su posjećena uglanom iz hlada duž križnog puta. Rijeka je kao i ostatak Hrvatske danas pod crvenim meteoalarmom.

Pročitajte i ovo "Mislim, pričamo gluposti" Sindikalist o tragediji u Malom Lošinju, postavio pitanje Plenkoviću: "Njegova izjava je krajnje neozbiljna"

Pročitajte i ovo Tragedija Užas u Vukovaru: Dijete se utopilo u bazenu dubokom tek 30-ak centimetara, razlog je nepažnja?

Stigli su vjernici iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Ovdje su bili i turisti koji na Kvarneru provode svoj odmor. Inače Trsatsko svetište na godinu posjeti oko 11.500 registriranih hodočasnika.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.