na terenu 66 vatrogasaca

Veliki požar kod Trogira, vatrom zahvaćeno više od 20 hektara: Stigao i kanader

U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području Splitsko-dalmatinske županije.

U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području Segeta Gornjeg za koji je dojava došla noćas u 2:31. Radi se o požaru trave, niskog raslinja i makije na trenutačno procijenjenoj površini 20 hektara, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 66 vatrogasaca s 22 vatrogasna vozila iz IVP-a Split, JVP-a Split, Trogir, DVD-a Okruk, Marina, Seget Vranjica i Trogir. U jutarnjim satima u pomoć vatrogascima u gašenju stigao je i jedan protupožarni zrakoplov CL-415.

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Kovačevića, situacija na požarištu je povoljna.

"Vatrogasne snage su na terenu i trenutačni broj vatrogasaca ostat će na požarištu tijekom cijelog dana. Jutros je u gašenju sudjelovao kanader, a dogovoreno je s glavnim vatrogasnim zapovjednikom da će tijekom dana na požarištu djelovati i zračni traktor," rekao je Kovačević. 

Pročitajte i ovo nisu ih spasili FOTO Tragedija u Francuskoj: U požaru stambene zgrade poginulo sedmero ljudi

Pročitajte i ovo zgrada od 14 katova FOTO U strašnom požaru u robnoj kući poginulo 16 ljudi

HVZ je objavio kako je i dalje u tijeku sanacija i dežurstvo na požarištu na području Senja, Biljevine, koji je lokaliziran sinoć u 22:13, kao i požar na području Slime - Zvizda, koji je zahvatio borovu šumu, a lokaliziran je jučer u popodnevnim satima.

 

Povezane teme