Emocija nije nedostajalo

Veliki dan za najmanje, njihov drugi dom napokon je obnovljen: "Bilo je malo suza na početku..."

Nakon godinu i četiri mjeseca vrtićarci iz Čačinaca vratili su se u svoj stari/novi vrtić. Vodena bujica uništila im je vrtić zbog čega su djeca bila izmještena.

Slavili su svi vrtićarci jer njihov novi/stari vrtić, nakon što ga je uništila bujična poplava, u ponedjeljak potpuno obnovljen otvorio svoja vrata.

"Uspjeli su renovirati, napravili su bolji vrtić nego što je bio. Sretni smo", rekla je Ana Krmpotić, ravnateljica Dječjeg vrtića "Lipa". A sretni su i oni zbog kojih vrtić i postoji. Na pitanje zašto voli ići u vrtić, Matilda je odgovorila da voli zato što svašta rade vani, Sara je rekla zato što se igra i boja, a Šimun zato što ima puno društva.

Zadovoljni su i roditelji. Katarina iz Čačinaca kaže da je njezino dijete uzbuđeno, a i da žive u blizini pa mogu ići i pješke, a Dijana kaže da su se svi veselili dočekati taj dan. "Mi smo jedva čekali, maloj se sviđao prostor. Sad su nove ljulje, novo je sve pa joj je to super", rekla je Ivana.

A kao i svaki početak i povratak za ove mališane bio je emotivan. "Radili smo u uvjetima kakvi jesu, snašli smo se. Sad smo se vratili u naš novi/stari vrtić. Djeca su super, naravno, bilo je malo suza na početku kao i obično", rekla je Ivana Šteger, odgajateljica Dječjeg vrtića "Lipa".

Na povratak u vrtić svi su čekali godinu i četiri mjeseca. "Zašto smo čekali ovaj datum? Paralelno s obnovom vrtića tekla je obnova, proširenje propusta za koji držimo da je jedan od glavnih uzroka poplave", poručio je Alen Jurenac, načelnik Općine Čačinci.

"Srce je puno, ispunjeno. Za razliku od 12. 5. kada ste me snimili, kada se na našim licima vidjela tuga, jad, šok, nevjerica. Evo sada smo sretni, vidite da smo sad u našem novom, lijepom prostoru, ponovno se čuje dječja cika, radost, veselje, osmijesi na licima", rekla je Jasmina Habričko, zaposlenica vrtića.

Zaslužna je Općina koja prkosi demografiji i iz svog skromnog proračuna izdvaja 20 posto za vrtićarce. "Prije tri godine kada smo imali 40-ak djece, danas možemo sa zadovoljstvom reći da ih imamo 80. Kod nas liste čekanja ne postoje. Cijena cjelodnevnog boravka u vrtiću iznosi 59 eura", kazao je Jurenac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.

Pročitajte i ovo Dragulj hrvatskog juga Grad u Hrvatskoj dobio titulu najekskluzivnije destinacije u Europi

Pročitajte i ovo To je alibi potez? Nijemci se raspisali o uvođenju poreza na nekretnine u Hrvatskoj: "Bojim se da će ga uvesti pet godina prekasno"