Doznaje Dnevnik Nove TV

Političari otišli na godišnji: Milanoviću plan nije pomrsio ni ovaj veliki problem

Većina ministara već odavno planira i zna kako će provesti svoj godišnji odmor.

Vlada je otišla na godišnji odmor. Sunce, more, plaža - većina će na već uobičajene lokacije. Premijer ide na godišnji u državnu rezidenciju gdje već tradicionalno ljetuje s obitelji.

"Volim ovdje doći, imam puno prijatelja, tu mi je živio pokojni stric“, rekao je premijer Andrej Plenković prošle godine.

Najsunčaniji otok tradicionalno je odredište predsjednika Republike. I to - vila Kovač gdje će ići i ove godine. Planove mu nije pomrsila ni činjenica da je vila trebala u renovaciju.

Pročitajte i ovo Za Dnevnik Nove TV Dragan Primorac o svojem članstvu u Savezu komunista: "Sa 17 ne znate što vam se događa, lako je danas pričati..."

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, u planu je bila i sanacija krovišta - no na natječaju - za taj posao baš nitko nije bio zainteresiran.

Mnogi će ministri spojiti ugodno s korisnim. Branko Bačić žuri na Korčulu.

"Samo radno, bit će puno protokolarnih obaveza, Alka, Oluja. Slobodno vrijeme ću popuniti morem“, rekao je Bačić.

"Ukrast ću tu i tamo koji dan. Pred vikend, poslije vikenda, ali ću biti prisutan na našim destinacijama i gdje god da budem odrađivat ću i službeni dio“, rekao je Tonči Glavina, ministar turizma.

Samo opušteno - recept je za ministra vanjskih poslova.

"Malo odem do mista, napravim jedan đir, popijem kavicu s prijateljima, kupim novine, odem u špeceraj, kupim za doma i onda idemo na plažu, oko 10,11“, rekao je Gordan Grlić Radman.

Pročitajte i ovo Skradinski požar Zapovjednik JVD-a Šibenik o napadu majke i kćeri Dujić: "Istrenirani smo da smirujemo ljude, ali ne mogu reći da me to ne boli"

"Otići ću na jedan kratki odmor nakon Oluje s obitelji, vrlo kratko, nema puno prostora za odmor, vraćamo se nazad i nastavljamo raditi“, rekao je Ivan Anušić, ministar obrane.

Iako smo na slike s plaže ministra Habijana navikli - ovog ljeta drugačiji planovi.

"Jedna od mojih najdražih ljetnih aktivnosti je planinarenje“, rekao je ministar pravosuđa.

Prvu ministarsku pauzu dočekao je ministar demografije.

"Malo kod Zadra, 3-4 dana, to mi je sve. Ministarstvo je u nastajanju još uvijek“, rekao je Ivan Šipić.

Izazovno je bilo i prošlo ljeto ministru Božinoviću.

"Ne usudim se iskreno reći kako ću ga provesti. Prošle godine sam imao neke planove i proveo sam svega 17 sati tamo gdje sam planirao provesti godišnji odmor. Praktički nije bilo odmora, a dobro bi došlo“, rekao je ministar unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo osuđeni zbog špijunaže U tijeku najveća razmjena ruskih i američkih zatvorenika od kraja Hladnog rata: Među oslobođenima i poznati novinar

Vremena za odmor ima do 22. kolovoza - tad će se opet vidjeti u istom sastavu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.