Izvijestio HZMO

Važna obavijest za dio umirovljenika: Ovaj dokument morate hitno dostaviti mirovinskom osiguranju

Umirovljenici, ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje uputio je obavijest svim korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem u SR Njemačkoj o potvrdama o životu za 2024. godinu.

HZMO je korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u SR Njemačkoj obavijestio kako su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprečavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina, navodi se u priopćenju.

Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci ne trebaju u 2024. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu.

Korisnicima za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem 4. listopada 2024. poštom su na kućne adrese poslane tiskanice potvrde o životu za 2024. godinu.

Radi nastavne isplate mirovine iz hrvatskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 30. studenoga 2024., podsjećaju u Zavodu za mirovinsko osiguranje.

Pročitajte i ovo 408 pričuvnika Građanima u dobi od 40 do 55 godina u pojedinim županijama na kućne adrese stigli pozivi za vojnu obuku

Pročitajte i ovo skakao po boravku Dobitnik iz Hrvatske priznao: "Nisam baš nikome rekao"

Pročitajte i ovo rutinski zahvat završio tragično Djevojka umrla nakon vađenja zuba, obitelj nazvala zubara i ostala u šoku

 

Povezane teme