Požar kod Skradina

Pred vatrogascima još jedna besana noć, zapovjednik poručio: "Ne smije nam se dogoditi tragedija"

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid je sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom Darkom Dukićem razgovarala o požaru u okolici Skradina.

Požar kod Skradina i dalje je aktivan. Kuće su obranjene, ali je požar tijekom popodneva opet buknuo i širi se u nekim novim smjerovima.

"Najgore je na potezu Dubravice-Rupe. Za stanovnike Rupa to su prizori katastrofe i oni su počeli puniti kante s vodom i pripremati se za neizvjesnu noć jer ne znaju što će im ona donijeti i hoće li se vjetar smiriti", iz Dubravica je izvijestila reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid.

"Situacija nije nimalo bezazlena. Borba se nastavlja i sada je sve na zemaljskim snagama budući da su se mnoge zračne snage vratile u svoje baze. Stigla je pomoć s kontinenta, na terenu su već svi iscrpljeni jer se požar gasi već više od 30 sati", dodala je.

Vatrogasni zapovjednik o borbi s požarom 

Reporterka je o borbi s požarom razgovarala i sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom Darkom Dukićem.

"Nije najbolja situacija. Cijeli potez Dubravice-Rupe-Laškovica-Ićevo-Bratiškovci se tijekom dana aktivirao. Cijeli dan je 110 vatrogasaca na terenu, imamo jedan Air Tractor i dolazi nam kanader pa ćemo vidjeti što možemo od tih žarišta riješiti do noći", rekao je.

Pročitajte i ovo U Parku prirode Biokovo Vatra guta šumu staru gotovo stotinu godina: "Možemo se samo nadati da neće cijela izgorjeti"

Sudeći po trenutnoj situaciji, pred vatrogascima je još jedna besana noć.

"Tu će biti dosta problema tijekom noći. Prema prognozi nam može pomoći  smirivanje vjetra", napomenuo je Dukić, koji je na požarištu od samog početka.

"Od 10. minute sam se uključio. Svi smo mi tu. Velik dio snaga se vrti i rade se zamjene", dodao je.

Građani se još uvijek boje za svoje kuće.

"Mi to razumijemo, ali moramo napraviti ono što možemo i voditi računa o ljudima koji su na ovom području. Ne smije nam se dogoditi tragedija", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo drugi u Splitsko-dalmatinskoj U plamenu je brdo iznad Trogira: Vatrogascima u pomoć stižu kolege iz svih dijelova Hrvatske

Poslan je zahtjev za još snaga iz unutrašnjosti, rekao je Dukić te objasnio kakvo je stanje u Nacionalnom parku Krka.

"Mi smo sada u granicama NP-a i prioritet je da se požar ne proširi prema Dubravicama. To se ne događa, ali se širi prema Laškovici, prema Roškom slapu i nadam se da bismo ga na tom dijelu mogli uhvatiti", rekao je vatrogasni zapovjednik.

Dukić je također otkrio kakva je situacija na drugim požarištima u Šibensko-kninskoj županiji.

"Oni su pod kontrolom i radi se na dogašavanju. Razvučeni smo na još dva požara i tri do četiri manja", zaključio je.

Pročitajte i ovo Objavljeni detalji Policija otkrila uzrok strašnog požara u Tučepima: Priveden pčelar

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr