Oprez

Hrvatskom hara nova prijevara, ovoga puta meta su roditelji: Na ovu poruku nikad ne odgovarajte, ostat ćete bez novca

Ilustracija Foto: Getty Images
Nova SMS prijevara kruži Hrvatskoj, a na meti su posebno roditelji.

Ovih dana brojni roditelji uznemirili su se zbog SMS-ova koje su primili na svoj mobitel. 

U poruci koji su primili neki naši čitatelji piše: "Bok mama, ovo je moj novi broj telefona možeš li ga spremiti i poslati mi poruku putem whatsappa" a na kraju je dodan taj novi broj mobitela. 

Pročitajte i ovo Zadobili lakše ozljede Splitski policajci pokucali na vrata teškom kriminalcu, a onda je nastao kaos

U drugom SMS-u piše: "Bok mama moj mobitel je strgan evo ti moj novi broj možeš mi poslati poruku na WhatsApp", nakon čega je napisan taj novi broj.

Riječ je o lažnim SMS-ovima te je u pitanju još jedna prijevara putem mobilnih uređaja. U nastavku komunikacije prevaranti pokušavaju od roditelja izvući novac, a već su zabilježeni slučajevi kad su roditelji uplaćivali sredstva misleći da tako pomažu svom djetetu.

SMS prijevara Foto:DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo još jedno prisilno slijetanje Što se događa? Boeing 777 na letu za Ameriku prisilno sletio u Rusiju

Pročitajte i ovo Moguća kašnjenja Oglasili su se iz Zračne luke Zagreb o velikom tehničkom problemu koji je pogodio brojne aviokompanije

Policija savjetuje građane da budu oprezni u komunikaciji preko poruka i društvenih mreža kako ne bi postali žrtvom prijevare. 

"Nikada nemojte ustupati svoje osobne podatke, kao ni informacije o bankovnim računima, broj PIN-a, lozinku, CVC brojeve za online bankarstvo osobama koje vam nisu poznate", poručuje policija. 

 

 

Povezane teme