Napao i policajce

Nakon užasa u Tovarniku, susjedi šokirani: "Primijetio sam neku vatru iz prve kuće, a onda plamen i iz druge..."

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Rastrojeni muškarac je u petak navečer zapalio dvije obiteljske kuće, a po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, napao ih je.

Jednog policajca je ozlijedio nožem, a drugi je napad pokušao spriječiti uporabom vatrenog oružja upucavši napadača.

Ozlijeđenom policajcu pružena je liječnička pomoć u bolnici, a napadač je u ranim jutarnjim satima preminuo.

"Ja sam sinoć sjedio ovdje do 20:05 i primjetio sam neku vatru iz prve kuće i nije prošlo ni 15 minuta, pojavio se plamen iz druge i onda sam vidio tu gužvu neku", rekao je Alen Jatić.

"Čula sam pucnjeve samo nisam znala da su pucnjevi, mislila sam da su petarde. Čujemo poslije pucnjava, stvarno sam šokirana", dodala je Marija Jatić.

"Tuga i jad, ne daj Bože nikome, nikome", rekla je Milica.

Glavni ravnatelj policije poslao je odmah i stručni tim policijskih službenika koji će utvrditi sve okolnosti vezane za policijsko postupanje. Ali za njega i ministra unutarnjih poslova tu nema nikakve dvojbe.

"Morali su upotrijebiti vatreno oružje. Oni su bili napadnuti i nakon nasilnog napada je uslijedio njihov odgovor. Nemamo nikakve naznake da se može raditi o nekoj protuzakonitosti od strane policijskih službenika", rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

"Ja moram tu dati punu potporu policijskim službenicima koji su postupali. Nema nikakve dvojbe zašto je stručni tim poslan. To je obaveza, to nije da mi sumnjamo u nešto nego jednostavno tako se mora napraviti", poručio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.
 

Pročitajte i ovo Zastrašujuće Medvjed napao čovjeka na Plitvicama, muškarac završio u bolnici

Pročitajte i ovo zabranjeno oružje Ukrajinci se pohvalili novom, jezivom vrstom oružja. Vatreni 'termiti' pale sve pred sobom: "Ruskinje neće spavati..."