POMAGALA I VOJSKA

Užas na A1: Ozlijeđeni hitnom i helikopterom prebačeni u bolnicu, satima bio zatvoren promet prema Zagrebu

Teška prometna nesreća dogodila se na A1. Ozlijeđeni su hitnom i helikopterom prebačeni u bolnicu. Satima je bio zatvoren promet prema Zagrebu. Stvorile su se kilometarske kolone.

Najmanje pet osoba je ozlijeđeno u sudaru teretnog i osobnog automobila u smjeru Zagreba. Zbog svega u zraku je bio i helikopter hitne medicinske pomoći koji je jednog od ozlijeđenih prevezao u bolnicu. O težini ozljeda, još se uvijek ne zna.

Zbog svega su se stvorile kilometarske kolone. Promet prema Zagrebu otvoren je iza 23 sata. 

Pročitajte i ovo CROBAROMETAR ZA SRPANJ Koliko birača Domovinskog pokreta podržava rad Vlade, a tko je najpopularniji političar? Jedan bilježi blagi skok!

"Otvorena je autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Gospić i Otočac u smjeru Zagreba. Prije čvora Otočac u smjeru Zagreba vozi se koloni u pokretu, a na silasku s autoceste na čvoru Gospić, u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km.

Zbog prolaska izvanrednog prijevoza na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Kikovica kratkotrajni je prekid prometa u oba smjera u trajanju do 15 (petnaest) minuta", priopćio je HAK u 23:20. 

Tijek prohodnosti redovito je ažuriran i dostupan putem HAK-ova prometnog servisa i mobilnih aplikacija.

Priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo obrane.

"Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga su u četvtak u kasnim poslijepodnevnim satima naišli na tešku prometnu nesreću na autocesti A1 neposredno prije čvora Otočac u smjeru Zagreba. Teško je ozlijeđeno pet osoba, a osmero pripadnika ZSS-a ozlijeđenima je pružilo pomoć na licu mjesta. Ozlijeđeni su potom hitnom i helikopterskom službom prebačeni u bolnicu. Inače, pripadnici ZSS-a, školovani su i certificirani i za pružanje prve pomoći, a ovo je još jedan dokaz kako su pripadnici Hrvatske vojske vrhunski profesionalci uvijek spremni pomoći". 

Nesreća na A1 Foto:MORH

Izvješće HAK-a pratite OVDJE. 

Povezane teme