Na GP Maljevac

USKOK podignuo optužnicu protiv policajca: Objavljeno što je radio

Granični prijelaz Maljevac Foto: Robert Fajt / CROPIX
USKOK je podigao optužnicu protiv dvije osobe, uključujući i policajca koji je preko granice puštao strane radnike.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1989. i 1989. godište) zbog počinjenja kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnicom se I. okrivljeniku stavlja na teret da je, u razdoblju od rujna 2023. do 26. prosinca 2023., na Graničnom prijelazu Maljevac kao policajac granične policije raspoređen na obavljanje granične kontrole, državljanima trećih zemalja omogućavao ulazak u Hrvatsku. To je od njega tražio II. okrivljenik, za čije su trgovačko društvo strani državljani dolazili neprijavljeno raditi.

Takve ulaske je policajac omogućavao i drugim osobama koje su dolazile radi neprijavljenog rada u Hrvatsku. Naime, on je od zasad nepoznatih policijskih službenika koji su obavljali graničnu kontrolu na Maljevcu tražio odobravanje ulaska državljanima trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad, iako je znao koji su stvarni razlozi njihovog dolaska u Hrvatsku. Nepoznati policajci su na to pristajali te su propuštali strane radnike.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu VIDEO Više požara spojilo se u jedan, fronta se proteže na 18 kilometara, a prijeti i nova opasnost