Zarobljena

Mučno svjedočanstvo ukrajinske časnice iz ruskih logora: "Elektrošokovi, fizičko kažnjavanje i nasilje... uskraćivali su nam vodu i hranu"

Ukrajinska časnica Maria Chekh ispričala je o svome iskustvu ratnog zarobljeništva.

Na Devetom zagrebačkom forumu sigurnosti vodeća tema bila je suradnja NATO-a i Europske unije. Jedna od glavnih tema bila je i ruska agresija na Ukrajinu.

Svoje ratno i zarobljeničko iskustvo podijelila je časnica oružanih snaga Ukrajine. Nakon pada Mariupolja Maria Chekh bila je u ruskom zarobljeništvu godinu dana.

"Bilo je elektrošokova i raznih fizičkih kažnjavanja, različitog nasilja. Uskraćivali bi nam vodu, nekad i hranu. Zapravo sve metode koje je primjenjivala KGB služba.

Moj cilj bio je da ostanem živa i onda kada se vratim ispričati ljudima da se u 21. stoljeću, u Europi, još uvijek događa takvo što. Trebali bi znati za to i nekako to zaustaviti", rekla je časnica Oružanih snaga Ukrajine Chekh.

Pročitajte i ovo Only Fans Ležala je na odjelu za rak i hjela sinu platiti karate: Kad je vidjela stanje na računu, ostala je u šoku!

Pročitajte i ovo Horor na istoku Hrvatske Sinu (5) na leđima crtao kukasti križ i tjerao ga da ga dira, sve je snimljeno: "Koga to mažeš? Tati mažeš..."

Pročitajte i ovo Vinko Sanader FOTOGALERIJA Ivo Sanader došao iz kaznionice na sprovod bratu Vinku