Grmoja prozvao Plenkovića

Uhićenja nakon ostavki: "Sve da Gazda ne bi trpio veću štetu"

Andrej Plenković Foto: Darko Tomas/Cropix
Nakon što je u samo nekoliko dana uhićeno više HDZ-ovaca, koji su baš nedavno dali ostavke, ta koincidencija nije promakla ni Mostovu Nikoli Grmoji.

Dva dana nakon uhićenja bivšeg šefa Hrvatskih cesta Josipa Škorića i dvoje suosumnjičenih uhićen je još jedan HDZ-ovac - gradonačelnik Otoka Ivan Šarić.

Nakon što se pronijela vijest o novom uhićenju, oglasio se mostovac Nikola Grmoja, koji je, između ostalog, komentirao novi obrazac - ostavka pa uhićenje, i to nakon što je na dužnost glavnog državnog odvjetnika zasjeo Ivan Turudić.

"Plenkoviću se jednom dogodilo da mu ministar bude uhićen na dužnosti i tada je donio čvrstu odluku da se to više nikad neće ponoviti. Došlo je do zamjene kontrolirane Zlate, koja je nekad znala pokazati zube i kratkotrajno demonstrirati neovisnost, potpuno kontroliranim Turudićem. Odbačene su prijave sa snažnim dokazima o namještanju poslova protiv Plenkovićeva najužeg kruga Milić/Katičić, a sad svjedočimo uhićenjima nakon davanja ostavke - prvo Škorić, a danas navodno gradonačelnik Otoka Šarić. A sve kako Gazda ne bi trpio veću političku štetu", poručio je Grmoja u objavi na društvenoj mreži X.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Uhićen mentor gradonačelnika Osijeka"

Nešto ranije Škorićevo uhićenje komentirala je slavonska podružnica Mosta na Facebooku i upozorila na povezanost Škorića s HDZ-ovim osječkim gradonačelnikom: "Svjedoci smo još jednog uhićenja visoko pozicioniranog HDZ-ovca Josipa Škorića zbog mita i korupcije. Radi se o donedavnom šefu hrvatskih cesta i osobi koja slovi kao mentor gradonačelnika Osijeka Ivana Radića. Mnogo toga ih osobno povezuje, ne samo članska iskaznica."

"Naime, sina Josipa Škorića ni godinu dana nakon završetka ekonomskog studija gradonačelnik Radić postavlja za člana nadzornog odbora osječkog Vodovoda, s druge strane nedugo nakon toga brat Ivana Radića dobiva zaposlenje i odmah ugovor na neodređeno u Hrvatskim cestama. Kao potvrdu bliskih odnosa mnogi Osječani potvrđuju nam kako su ih često znali vidjeti kako ispijaju kave i šetaju se centrom grada. Sjetimo se i da je gradonačelnik Radić izabran za predsjednika osječkog HDZ-a uz Škorićevu potporu, a uz njegovu potporu postao je i gradonačelnik", naveli su iz Mosta.

Pročitajte i ovo Važna meta Vode se žestoke rasprave u vrhu vojske: "Je li mrtav?"

Pročitajte i ovo ŽIV I ZDRAV Dječak otet 1951. godine kad je imao šest godina pronađen živ nakon 70 godina