Afera 'bratići'

Uhićena slavonska trojka uskoro pred sucem: Otkriveno kako se brane

Sineva Vukušić Foto: Vijesti u 17
Zoran i Josip Škorić te Sanda Bajtl uhićeni su u subotu u Slavoniji zbog sumnji u davanje i primanje mita.

Čeka se dolazak uhićene slavonske trojke na zagrebački Županijski sud. USKOK, koji je objavio za što ih se sumnjiči, za sve traži određivanje istražnog zatvora.

I donedavni šef Hrvatskih cesta Josip Škorić i njegov bratić predsjednik Uprave Osijek-Koteksa Zoran Škorić te direktorica tvrtke Structivo Sanda Bajtl iznosili su u USKOK-u kratku obranu i u potpunosti negirali krivnju. Sumnjiči ih se za muljaže u namještanju poslova vrijednih čak 10 milijuna eura.

"Naša stranka je iznijela obranu, na način da je porekla učin kaznenog djela za koji je USKOK tereti. Radi se o kaznenom djelu davanja mita u gospodarskom kriminalitetu. Ono što sada očekujemo je odluka USKOK-a. To je najvjerojatnije, gotovo sigurno prijedlog sucu istrage za određivanje istražnog zatvora. Očekujemo da sudac istrage sazove ročište. Ne znamo hoće li to biti danas ili sutra pa čekamo odluku suca istrage", kazala je novinarima Sineva Vukušić, odvjetnica Sande Bajtl. 

Oko ove akcije, ali i svega što DORH radi kako bi dokazao kriminal i korupciju kroz kvalitetne optužnice, uživo u Dnevniku Nove TV gost će biti glavni državni odvjetnik Ivan Turudić.

Pročitajte i ovo magnituda 4,4 Jak potres u BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Srušio se TV, treslo je 20 sekundi"

Pročitajte i ovo Objavio HALMED Povlači se lijek za visoki krvni tlak, bolesnici se trebaju javiti liječniku