Pomaže i vojska

Šteta od tuče se još sanira: U želji da što prije obnovi kuću mladić u Bošnjacima pao s krova

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Načelnik Andrija Juzbašić apelirao je na stanovnike Bošnjaka, koje je u ponedjeljak pogodila snažna tuča, da se ne izlažu opasnosti penjući se sami na krovove kako bi ih popravili.

Iz Općine Bošnjaci uputili su još jedan poziv mještanima kojima treba pomoć u sanaciji šteta od tuče da se jave općinskim vlastima, a pomoć je zatražena i od krovopokrivača kojih nedostaje kako bi se obnova završila što prije.

Načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić u nekoliko je navrata apelirao na mještane da se sami ne penju po krovovima jer za to nisu osposobljeni.

"Imali smo jedan nesretni slučaj, riječ je o našem mladom sumještaninu koji se, u želji da što prije sanira oštećenje na vlastitom krovu, popeo na krov, pao i slomio nogu", kazao je Juzbašić.

Pročitajte i ovo Pune ruke posla FOTO Pogledajte kako hrvatski vojnici pomažu stanovnicima Bošnjaka, stigla je i teška mašinerija

Dodao je da veliku pomoć mještanima pružaju pripadnici Hrvatske vojske, kojih je 90-tak u Bošnjacima i pomažu u poslovima raščišćavanja, uglavnom oštećenih crjepova.

Gotovo su sva domaćinstva ponovno priključena na elektroenergetski sustav, a očekuje se da bi sva obnova mogla završiti narednih dana.

Upućen je i poziv vlasnicima osobnih automobila stradalih u tuči da dođu u Općinu i podnesu odštetni zahtjev.