Ministarstvo najavilo sastanak

Gotovo čitav razred ispisao se iz škole zbog nasilnog učenika: "Nad njima se vrši institucionalno nasilje..."

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Uoči početka školske godine problemi u jednoj zagrebačkoj školi gdje se gotovo cijeli razred ispisao zbog jednog nasilnog učenika.

Problem je to o kojem se mjesecima izvještavalo, no institucije nisu reagirale, pa su roditelji odlučili ispisati djecu te će ona na nastavu krenuti razdvojena u više škola.

Za ponedjeljak je zbog te situacije najavljen sastanak u nadležnom ministarstvu.

"Doista su i ta djeca i njihovi roditelji žrtve sad se već može reći institucionalnog nasilja koje se nad njima vrši jer nikakvu informaciju nismo dobili. Nikakvu. Ova su djeca imala pravo znati prije završetka prošle godine što ih čeka najesen, njihovi su roditelji imali pravo na određeno razdoblje da svoju djecu osnaže i pripreme za novu školu, nove prijatelje, novu situaciju, međutim sve to im je oduzeto", rekla je odvjetnica roditelja iz razreda Ana-Marija Vegar.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.

Pročitajte i ovo Dignuli zrakoplove Ruski dronovi uletjeli na teritorij dviju članica NATO-a, jedan se srušio: "Broj ovakvih incidenata raste..."

Pročitajte i ovo stanje Hrvata u BiH Grlić Radman oštro odgovorio predsjedniku: "Moram reći da Milanović svih pet godina radi i živi pod tabletama…“