zbraja se šteta

Nakon poplave okolicu Zadra pogodila orkanska bura: Zatvorene ceste i most, zrakoplovi nisu mogli sletjeti

Nakon poplava u subotu, u okolici Zadra se zbrajaju štete. Osim toga, zbog jake bure paški most neko je vrijeme bio zatvoren.

Zbrajaju se štete od subotnjih bujičnih poplava u zaleđu Zadra. Voda se povukla, a stvari se na buri suše.

Najviše su stradale nerazvrstane ceste, ali i podrumi u prvom redu do mora. Po četvornom metru, palo je i do 90 litara kiše.

U Novigradu i obrovačkom kraju, kažu, ovakvu kišu i poplavu ne pamte, a nakon što se voda povukla, vidljivi su i razmjeri katastrofe.

"Jer su vrulje izlazile u podrumima, tako da ćemo vidjeti kolika je stvarna šteta", rekao je Joso Klapan, načelnik općine Novigrad.

"To je nevjerojatna snaga, nevjerojatna količina vode. Jer to je bilo preko metar i pol visine. Strašna je ova širina i kad voda tuče", rekao je Pere Bašić iz Ribnica.

Problema je bilo i u nedjelju i to zbog jake bure, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Tri zrakoplova nisu mogla sletjeti u dubrovačku zračnu luku pa su preusmjereni u druge gradove.

Zbog vjetra su bile zatvorene i brojne ceste. Neko vrijeme s Paga i na Pag nije se moglo ni kopnenim ni morskim putem.

Paški most je otvoren tek u 13 sati i 40 minuta, i to samo za osobna vozila. Neke trajektne linije, u šibenskom i splitskom arhipelagu, i dalje su u prekidu.

Pročitajte i ovo Tri dana užasa Autobusi s ljudima zatrpani u odronima, zatvorene škole, tisuće evakuiranih: Broj mrtvih popeo se na 148

Pročitajte i ovo Sretan završetak priče Teško bolestan živio na klupi, a onda je nekoliko ljudi počelo istraživati njegov život: "Dočekala ga je i primila"