Vojska je spremna

VIDEO Znaju da će ih poplaviti i svi se boje da se ne ponovi užas iz 2013.: "Ovaj vodeni val bit će jedan od povijesno najvećih"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Vrhunac vodenog vala na Dunavu u Hrvatskoj se očekuje iduće srijede.

Hrvatske vode i krizni stožeri štite nebranjena područja uz Dunav. Pune vreće s pijeskom, stanovnicima se pomaže u utvrđivanju njihovih objekata.

Na određenim lokacijama, kao što su Zeleni otok i Aljmaš, poplava je nezaobilazna, stoga je u stanju pripravnosti i 300 vojnika Hrvatske vojske koji su spremni pomoći.

Ipak umirujuće vijesti, Hrvatske vode pripremale su se za vodeni val na razini iz rekordne 2013. godine, ali ovaj će, po svemu sudeći, biti nekih 40 centimetara niži.

"Štitim cijelu kuću takoreći. Postavili smo zečji nasip svuda u krug oko kuće. Pratimo gornji tok, to nam je najbitnije da znamo koliko će nam doći i kalkuliramo stalno", rekao je Goran Belcar iz Aljmaša.

"Vodeni val polako stiže u Hrvatsku, na ulaznom profilu u Batini očekujemo ga u srijedu. On će biti nešto niži od predviđanja. Međutim, i taj je vodeni val jedan od povijesno većih. Treći ili četvrti", rekao je Željko Kovačević iz Hrvatskih voda.

Pročitajte i ovo Raste broj žrtava VIDEO Eskalacija sukoba: Lansirali 140 raketa na Izrael, uslijedio je žestok odgovor. Među poginulima i jedan od vodećih ljudi Hezbolaha

Pročitajte i ovo Očevid u tijeku Tragedija u Zagrebu: U prometnoj nesreći poginula pješakinja