Napad hakera

U splitskoj zračnoj luci i dalje napeto: "Na problemu radi desetak stručnjaka, propusnice ručno ispisuju, ekrani ne rade..."

Zračna luka Sveti Jeronim riješila se gužve, ali sustav i dalje ne funkcionira.

Reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić provjerila je kakvo je stanje u hakiranoj zračnoj luci Split

Većih gužvi više nema. Stvaraju se mali zastoji u redovima za check in. Boarding passovi i dalje se ručno ispisuju, ekrani ne rade, problem još nije riješen. Ni web stranica zračne luke Sveti Jeronim ne funkcionira.

Pročitajte i ovo Krvoproliće u domu Daruvar oplakuje Damira Fijalu: "Bio je nježan i brižan. Svatko ima srce, ali ne i dušu. No, on ju je imao..."

Iza hakerskog napada koji se dogodio sinoć oko 19.30 potpisana je hakerska grupa Akira, to je jutros potvrdio direktor Lukša Novak. Još uvijek se ne zna kolike su eventualne štete, kako za zračnu luku tako i za kompanije čiji su letovi otkazani ili odgođeni.

Prema posljednjim informacijama kašnjenja letova su tek nekih 15-ak minuta. Od utorka ujutro na problemu radi desetak stručnjaka, kako bi se stanje što prije normaliziralo. Za danas je planirano 80 letova s 25 tisuća putnika.

"Sve se još uvijek radi ručno i tako će biti sve dok se problem ne otkloni, tako da svakako će trebati strpljenja i putnicima i svom osoblju. Trenutno svo raspoloživo osoblje radi u zračnoj luci", izvijestila je Papić. 

Pročitajte i ovo kolaps Dalmatinskom gradu prijeti stečaj: Na naplatu im sjeo dug star 40 godina

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.