29. obljetnica

U Rijeci održan mimohod povodom Oluje: "Mi smo godinama sanjali Hrvatsku..."

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U Rijeci je održan mimohod branitelja povodom 29. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja.

Nekoliko stotina branitelja i članova njihovih obitelji ponosno su prošli riječkim Korzom predvođeni počasnim vodom sa zastavama svih postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskome ratu.

Riječane je umjesto klasične budnice probudila buka motora bajkera, članova braniteljskih moto klubova.

Pročitajte i ovo Nesreća u SAD-u Tragedija na utakmici: Vjetar podigao napuhanac u zrak - poginuo dječak (5), još jedno dijete ozlijeđeno

Nakon mimohoda na Mostu hrvatskih branitelja mnoga su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće u spomen na 222 poginula branitelja s područja Primorsko-goranske županije.

Oglasili su se i sudionici Domovinskog rata. Željko Frankić je rekao: "Jutro kad je počelo velika radost, slavlje, kad smo već u velikom ushitu krenuli i obavili ono hvala Bogu sveto što nam je Bogom dano. Dobili smo svoju državu Hrvatsku", a Zlatko Antić izjavljuje da su godinama sanjali Hrvatsku te da nije bio teško preći kilometre, potjerati neprijatelja.

Pročitajte i ovo Bijes protiv Orbana Njemačka apelira na Hrvatsku: "Uvedite kontrole na granice, Putinovi špijuni i ubojice već su nanijeli dosta štete"

"Korenica je bila prazna kad smo ušli unutra, nigdje nikoga, kuće su sve bile cijele, nitko nije ništa palio niti je bilo ikakvih zločina. Ono što se desilo na prvoj crti to je to", rekao je Robert Bafo.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.