Najveća investicija u povijesti

Pola milijuna eura potrošili na projekt koji ne mogu realizirati. Gradonačelnik pak poručuje: "Projekt ide dalje!"

U Makarskoj je pola milijuna eura potrošeno na projekt koji nije moguće realizirati. SDP-ov gradonačelnik sada je odabrao novu investiciju - urbani park.

U Gradu Makarskoj, čini se, nisu pažljivo čitali stavke ugovora s državom, pa je gotovo pola milijuna eura potrošeno na pripremu projekta - koji nije moguće realizirati. Gradonačelnik uvjerava kako nema odustajanja od gradnje. Oporba ga optužuje da pokušava pronaći način kako opravdati uzalud potrošen novac.

Najveća javna investicija u povijesti Makarske. Tepalo se tako projektu odabranom na međunarodnom natječaju, od kojeg čini se neće biti ništa. SDP-ov gradonačelnik po novom najavljuje - urbani park.

"Pola milijuna eura je potrošeno na projektnu dokumentaciju, razne neke studije koje apsolutno nisu bile potrebne. Troši novac iz proračuna, a u konačnici na što? Vratit će se na ono što je bilo u startu, sportske terene, igrališta i parkove", rekao je gradski vijećnik Jure Brkan.

Država je gradu prepustila gotovo dvadeset četiri tisuće metara četvornih vrijednog zemljišta, ali uz određene uvjete.

Iz ministarstva koje skrbi o državnoj imovini potvrdili su nam da sukladno ugovoru koji je s Gradom Makarskom sklopljen prije četiri godine na ovoj površini gradnja više nije moguća. Prema njima prostor je priveden svrsi i novi zahvati nisu dozvoljeni.

S Peškere je uklonjeno gotovo stotinu kioska i štandova. Na njihovom mjestu prema odabranom projektu uz većinom zelenu zonu trebali su se graditi paviljoni za različite sadržaje, ali i velika garaža.

"Sad će raditi manju garažu, bez adekvatne pristupne ceste. Mi smatramo da on mora na neki način opravdati potrošene novce, a on je odabrao graditi garažu koja nikako ne rješava probleme nedostatnog parkinga", rekla je gradska vijećnica Ivana Miočević Franić.

Paunović iz inozemstva uvjerava, u pitanju je tek prva faza projekta.

"Ja mislim da ministarstvo informirano od strane lokalnog HDZ-a na potpuno krivoj razini. Dakle radi se o tome da moramo jednostavno sjesti i prezentirati cijelu priču. Projekt ide dalje, i projekt se realizira. On će do ljeta imati svoje obrise. Osamdeset posto će zelenila bit tamo", rekao je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Makarani zadovoljni novom oazom.

"Bolje je, što se tiče izgleda jer definitivno Makarskoj fali malo tih zelenih površina", rekao je Vlado iz Makarske.

"Neki parkić, nešto za dicu, neki dodatni sadržaj. Jer je sve urbanizirano. Sve su pobetornirali", rekla je Merica iz Makarska.

"Budućnost? Ostavio bi ovako kako je", rekao je Zvonimir iz Makarske.

Čini se da je takav rasplet trenutačno i najizgledniji scenarij.

Pročitajte i ovo Pozvali kupce da se jave Provjerite jeste li ga kupili: Podravka povlači mnogima omiljeni proizvod  

Pročitajte i ovo Bruxelles Petrović otkrila detalje NATO samita: "Zelenski je dobio jasnu poruku, a Kijev to nije dobro primio..."