Trešnjevka

FOTO Auti propali kroz asfalt nakon puknuća vodovodne cijevi

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Stanovnici Kostelske na zagrebačkoj Trešnjevci probudili su bez vode iz slavina, a neki su ostali i bez automobila koji su propali kroz asfalt pa je trebala i vučna služba.

U Kostelskoj ulici u Zagrebu je jutros oko 5 sati došlo do puknuća vodovodne cijevi. Kako je na svojim stranicama izvijestila Vodoopskrba i odvodnja, dio potrošača u Kostelskoj će zbog puknuća cjevovoda biti bez vode i to do 15 sati, kada bi puknuće trebalo biti sanirano.

Voda je stanovnicima osigurana iz autocisterne.

O incidentu se oglasio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je rekao kako je magistralna vodovodna cijev koja je puknula na Trešnjevci, iz 1957. godine. Naglasio je kako su bitne investicije u vodoopskrbu mrežu Zagreba, dodavši da će građanima biti refundirana šteta koja je nastala na njihovoj imovini.

"Budući da se puknuće cijevi dogodilo ispod nadzemnog parkinga, došlo je do ulegnuća i oštećeno je nekoliko automobila. Zamjenik gradonačelnika je bio na terenu, razgovarao je s ljudima kojima je oštećena imovina i naravno da će polica osiguranja koju VIO ima pokriti tu štetu pa građani ne moraju brinuti", rekao je Tomašević.

"Bilo kakva šteta koja im je nastala na vozilima ili na objektima zbog puknuća cijevi bit će isplaćena i refundirana", dodao je.

"Desetljećima se nije ulagalo u vodovodne cijevi u Zagrebu i imamo jako visoke tlakove. Potrebno je ne samo obnoviti vodovodne cijevi, nego smanjiti tlakove u vodovodnoj mreži kako bi dolazilo do što manje puknuća i za to nema alternative", rekao je Tomašević. 

Pročitajte i ovo Tragičan kraj potrage Pronađen Luka koji je misteriozno nestao, tijelo je u neprepoznatljivom stanju

Pročitajte i ovo Dragulj hrvatskog juga Grad u Hrvatskoj dobio titulu najekskluzivnije destinacije u Europi