Rezultati istraživanja

Čak 72 posto Hrvata smatra da država ide u pogrešnom smjeru: U Dnevniku Nove TV pogledajte što misle o strankama i predsjedničkim kandidatima

U Dnevniku Nove TV bit će objavljeni rezultati Crobarometra za mjesec listopad. Osim istraživanja popularnosti političkih stranaka, bit će predstavljeno i koliko građani podržavaju pojedine kandidate za predsjednika.

Dnevnik Nove TV donosi rezultate za redovito mjesečno istraživanje Crobarometra. Ovaj put uz istraživanje popularnosti stranaka bit će predstavljeno i kako stoje kandidati za predsjednika u listopadu.

Što se tiče općeg dojma u kojem smjeru ide država, gotovo tri četvrtine ispitanih - preciznije, 72 posto - smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru.

Dvadeset posto vjeruje da ipak ide u dobrom, dok osam posto ispitanih nema stav. Optimizam, odnosno pesimizam građana na istoj je razini kao i prije mjesec dana.

Sve što radi Vlada podržava 26 posto građana, a ne podržava njih 67 posto. I ovdje su rezultati vrlo slični kao i u rujnu, odnosno nema značajne razlike u podršci.

No, zato se velika promjena u trendu dogodila kod - predsjednika Republike. Sve što je radio Zoran Milanović ovaj mjesec je padalo na plodno tlo, njegov rad podržavalo je 42 posto ispitanih, što je rast od gotovo deset postotnih bodova u odnosu na rujan.

Ipak, još uvijek je više onih koji ne podržavaju njegov rad - 50 posto - no i taj se broj značajno smanjio unutar mjesec dana.

Ostatak Crobarometra uključujući najnovije rejtinge političkih stranaka i predsjedničkih kandidata bit će objavljeni u Dnevniku Nove TV u 19 sati.

Crobarometar istraživanje je za Novu TV provela agencija IPSOS između 1. i 22. listopada na uzorku od 980 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Užasna nesreća u Zagrebu, automobil završio na krovu: Iz bolnice se oglasili o trima djevojčicama

Pročitajte i ovo Objavio inspektorat Nakon Austrije sada i u Hrvatskoj: Povlače se Coca Cola, Fanta i Sprite iz poslovnica omiljenog trgovačkog lanca