Problemi u Dicmu

Cesta na kojoj se nesreće prečesto događaju: Policiji su ruke vezane, ali struka je poslala poruku vozačima

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Nova teška prometna nesreća u Dicmu. Na dionici koja je obilježena kao crna točka u prometu, četvorica mladića sletjela su s ceste i udarila u hrpu crijepova. Jedan se bori za život. Planirana obilaznica koja bi izmjestila većinu prometa izvan mjesta još je na dugom štapu, a priču o svemu napravio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Noćni provod za mladiće iz Kaštela završio je na kobnoj cesti kroz Dicmo.

"Došlo je do izlijetanja vozila van kolnika i četiri osobe su zatražile liječničku pomoć. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika", objasnio je Jerko Kurevija iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom razgovora s reporterom Dnevnika Nove TV Ivanom Kaštelanom.

Automobil je nakon izlijetanja zaustavio udarac u građevinski materijal. Najteže je nastradao 22-godišnji suvozač.

"On je zadobio po život opasne ozljede te je odmah podvrgnut mjerama intenzivnog liječenja. Drugi 28-godišnji pacijent je zadobio teške, ali ne i po život opasne ozljede", rekao je Josip Krnić iz KBC-a Split.

Još dvojica mladića lakše su ozlijeđena.

Točka na kojoj se nesreće događaju

Prometnica je ovo koja je obilježena kao crna točka s nizom teških nesreća, pa i sa smrtnim ishodima. Iz Općine Dicmo uvjeravaju da su svoj dio posla napravili. Uz kamere, uvedena je javna rasvjeta i prostornim planom ostvareni su uvjeti za obilaznicu. Iz Hrvatskih cesta za nju tek pripremaju dokumentaciju pa trenutačno izrađuju Studiju o utjecaju na okoliš.

Struka smatra da su policiji u većini ovakvih nesreća vezane ruke.

"Ja sam uvjeren da dobar posao rade. Međutim, odgovornost je na svima nama. Svi moramo biti svjesni da ulazeći u automobil možemo biti oni koji će prouzrokovati prometnu nesreću i to treba svakom od nas biti na pameti", ustvrdio je Kruno Ormuž, sudski vještak za promet.

Upravo tom dionicom kroz Dicmo u idućim će danima pješke proći tisuće vjernika na putu do Svetišta Gospe Sinjske.

"Apeliramo na vozače koji će prometovati dionicom ceste da se tuda kreću hodočasnici. Neka voze usporedno i oprezno i pozivamo ih da poštuju privremenu prometnu regulaciju", napomenuo je Kurevija.

Pročitajte i ovo U Slavonskom Brodu Šokantni detalji tragedije: Građane probudili vapaji - "Čuo sam da netko zove u pomoć, vrata otvorena, a dečko leži sav u krvi"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme