Neugodno iznenađeni

Zašto turisti u Zagrebu ne mogu vidjeti neke od najznačajnijih gradskih znamenitosti?

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Zagrebački turizam ruši rekorde. U srpnju ove godine stiglo je devet posto više gostiju nego lani. No neki od njih koje smo danas snimili, ostali su neugodno iznenađeni kada su vidjeli da je jedna od turističkih atrakcija u centru grada okružena bagerima i zbog radova zatvorena.

Uz tamburu, pjesmu i 28 stupnjeva u hladu turisti uživaju na Gornjem gradu. A onda kada razgledaju Markov trg i krenu nizbrdo čeka ih neugodno iznenađenje. Kraj Kamenitih vrata je kamenjar.

Radovi na prometnim i pješačkim površinama. ''To je tako ružno, ali ostatak grada je predivan'', rekla je Marta iz Španjolske. Dok su jedni raskopanu cestu, blato i upozorenja ignorirali, drugim turistima koje smo danas susreli radovi itekako smetaju.

''Ne znam. Je li ovo bilo potrebno? Nije baš pametno raditi ovo ljeti. Radite zimi. Ali ne znam, možda je baš bilo potrebno. Željeli smo vidjeti Kamenita vrata, ali sada baš i nemaju romantičan pogled'', rekao je Martin iz Nizozemske.

Pitali smo gradonačelnika Milana Bandića zašto radovi baš sada usred ljeta kada su turisti na svakom koraku. ''Zato što smo mogli 15.7. krenuti, 15.9. završiti, jer smo morali usuglasiti sa svim institucijama kad ćemo to napraviti. Strpjet će se ljudi, znate kako će to biti zbegecano, lijepo'', rekao je Bandić.

A dok tako ne bude, turistima preporuka da koriste alternativne pravce. Na Strossmayerovom šetalištu ipak nešto ljepša slika. Tema ležaljki za plažu raspoređenih po šetalištu podsjeća na morski ugođaj.

Metropolu je u srpnju ove godine vidjelo više gostiju nego lani u srpnju. Broj dolazaka veći je za devet, a broj noćenja za 12 posto. Najviše dolazaka bilo je iz SAD-a, Koreje, Njemačke, Španjolske i Kine.

Bilo ljeti, bilo zimi, Zagreb među turistima postaje sve prepoznatljivija turistička destinacija. Oni koji ove sezone nisu mogli do Kamenitih vrata - nadamo se da će opet biti prilike.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme