ne ide drukčije

Nema više rezervacija na plaži! Komunalci im pokupili stvari: "Vraćamo ih, ali..."

Rezervacija mjesta na plaži Foto: Ivo Ravlic/Cropix
Tribunjski su komunalci pokupili s dvije plaže sve stvari koje su služile za rezervaciju mjesta. Načelnik poručuje: "Možete ih dobiti ako platite kaznu!"

Turisti koji su ostavili ležaljku ili ručnik na dvije od tri tribunjske plaže kako bi si osigurali najbolje mjesto u hladu ili blizu mora u nevjerici su samo mogli gledati kako je sve - nestalo. Naime, sve stvari bez prisutnih vlasnika pokupili su komunalci između 7:30 i 8:30 jer u Tribunju više nema rezervacije plaže. 

To je neovlašteno korištenje pomorskog dobra, poručuje načelnik Marko Grubelić, a svatko tko želi svoje stvari nazad mora prvo platiti kaznu. 

"Vraćamo ručnike, prostirke, ležaljke i rasklopne stolice. Samo mali detalj. Vraćamo, u zamjenu za osobne podatke, kako bismo poslali uplatnicu na adresu za neovlašteno korištenje pomorskog dobra. Od 11:00 do 13:00 javiti se u odjel komunalnog redarstva", napisao je načelnik Grubelić na Facebooku. 

U razgovoru za naš portal kazao je kako su posljednjih dana s povećanim priljevom turista rezervacije na plažama eskalirale te da jednostavno ne postoji drugi način za uvođenje reda. 

"Postoje table s upozorenjima na dva jezika i načelno se 99,5 posto gostiju ponaša normalno. Ali zbog ovih 0,5 posto nemamo izbora. Svake godine to radimo. Akciju imamo jednom tjedno zbog smjene turista", kaže Grubelić te najavljuje da će na red doći i treća tribunjska plaža, samo je komunalci danas nisu stigli počistiti. 

Pročitajte i ovo naložena je obdukcija Drama na plaži: Roniocu (27) pozlilo, iz mora ga izvukli kupači, ali nije mu bilo spasa

Pročitajte i ovo Policija izvijestila i DIRH Teška nesreća u Zagrebu: Pukao nosač košare na kranu dok su u njoj bili radnici, teško su ozlijeđeni

Na plažama su našli svašta: prostirke, ležaljke, ručnike, stolice - obične, sklopive... Većina je vlasnika, kaže načelnik, već došla po svoje stvari. Kazne idu od 66 do 260 eura. 

"Ljudi su uglavnom pristojni, normalno porazgovaramo i imamo razumijevanja. No ima i onih koji su stvarno neugodni i koji su ljuti jer smatraju da smo mi problem, a ne oni", kaže Grubelić. 

Dogodi se i da komunalci pokupe stvari od nekog tko je u tom trenutku u moru ili u kafiću, ali to su ipak, zaključuje načelnik, rijetke situacije.