Tragedija pored Siska

Detalji strašne tragedije: Mladiće vadili iz smrskanog auta, svjedokinja prepričala trenutke užasa - "Nema ga više..."

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Teška prometna nesreća dogodila se u srijedu navečer u Sunji pored Siska.

U srijedu oko 22 sata u Savskoj ulici u Sunji dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je život izgubio 18-godišnji mladić, dok je maloljetni suputnik zadobio teške tjelesne ozljede opasne za život, izvijestila je policija.

Do nesreće je došlo kada je 18-godišnjak upravljao automobilom sisačkih registracija te je dolaskom do zavoja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom, sletio van kolnika i udario u stablo.

U prometnoj nesreći vozač je smrtno stradao, a njegovo tijelo je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija, dok su 17-godišnjem suvozaču okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život. Vozač nije bio vezan, za razliku od suvozača.

Detalji kobne večeri

Mladići su te večeri bili vani s društvom u parku kod Općine, kad je 18-godišnjak ponudio mlađem prijatelju da ga provoza. Ubrzo su stradali.

"Automobil je završio na drvetu, lijevom stranom vozačkom se nabio na drvo, ostalo se do suvozačkog nabilo drvo. Motor je izletio 5-6 m od auta, hladnjak je bio nasred ceste, poluosovina i krajnik su bili još 10-ak m dalje od prometnice i stravično kad gledate, teška nesreća, dva mlada života, ne znam šta bi vam reko", ispričao je za Dnevnik Nove TV Jadranko Kovačević, zapovjednik DVD-a Sunja.

"Velik je udarac bio da je nas sve po kućama uplašio, koliko je to bio jak bubanj. Poznavao sam obadvojicu dječaka i njihovi roditelji su moji prijatelji, dobri smo i zato teško je", ispričao je Ivica Mađarić.

Stanari na toj najdužoj ulici koja vodi uz rijeku kažu za Jutarnji da je bilo "samo pitanje vremena kada će netko izgubiti glavu".

"Čuo se stravičan udarac i nije dugo prošlo da su se oko auta zabijenog u drvo okupili ljudi", rekla je jedna od obližnjih stanarki za Jutarnji list, koja dodaje kako je bilo mučno promatrati te scene dok su se okupljeni međusobno propitkivali jesu li mladići živi.

Hitna pomoć odvezla je suvozača u besvjesnom stanju dok su vozača izvadili nakon rezanja smrskanog lima vrata, kaže. "Lupali su čekićima i pokušavali ga osloboditi".

"Dečki koji su promatrali očevid, telefonirali su i obavještavali druge o nesreći. Baš mi je bilo teško kada je jedan uplakani rekao nekom na mobitel 'Imali su saobraćajku. Nema ga više'", kazala je svjedokinja.

Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici u suradnji s županijskom državnom odvjetnicom u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, a policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće.

Pročitajte i ovo Slavili rođendan Šok na otoku: Bivši vaterpolist pokušao utopiti dijete - "Ti ćeš završiti u bolnici, a ja na policiji!"

Pročitajte i ovo Teška noć FOTO Šokantne scene kod Splita: Građani bespomoćno gledaju vatrenu stihiju koja je stigla do kuća

Pročitajte i ovo Teorija zavjere Kontroverzna braća Tate pojavila se na sudu: "Sve će vas porobiti. Pripremite se, bit će još gore"

Povezane teme