gosti nezadovoljni cijenama

Najskuplje destinacije i dalje su u vrhu po broju noćenja: "Naši gosti dolaze zbog kvalitete usluge"

Top destinacije po broju noćenja i dalje su gotovo iste. Radi se o Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Umagu, Medulinu i Splitu.

U hrvatskom turizmu postalo je pravilo - najskuplje se najbrže prodaje. Top destinacije po broju noćenja i dalje su gotovo iste - Rovinj, Dubrovnik, Poreč, Umag, Medulin i Split. 

Mali, ali luksuzan hotel na opatijskoj rivijeri nema problema s popunjenošću iako noćenje u sezoni stoji i više od tisuću eura.

"Naši gosti možda imaju veći bazen doma, možda imaju i veću televiziju doma, ali dolaze kod nas zbog kvalitete, personalizirane usluge, osoblja i onog što nudimo", rekao je direktor hotela Roko Palmić.

Dubrovnik je i dalje prepun gostiju. Neki su nezadovoljni cijenama - primjedba je to koja često mogla čuti ove sezone.

"Cijeli stari grad je jako skup. Mislili smo, kad smo dolazili, da će biti jeftinije nego u Francuskoj, ali nije tako", rekli su Roger i Lori, gosti iz Francuske.

Postajemo li skupi kao destinacija?

"Cijene prije svega moraju imati odraz u kvaliteti odnosno vrijednosti za novac - to je prva i osnovna stvar ako je to pravilo poštovano onda u principu problema nema", rekao je Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK.

To potvrđuje i činjenica da su najbolje popunjeni najskuplji hoteli i kampovi koji svake godine bilježe rast broja noćenja.

Više informacija pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marka Balena. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.

Pročitajte i ovo suoptužena i gabrijela žalac Sud o slučaju bivše kninske kraljice: Poruke u kojima se spominje AP su zakonite

Pročitajte i ovo Nezavisna Tomaševiću poručila "nabijem vas" pa najavila kandidaturu: Tko je žena koja će ići u utrku za gradonačelnicu Zagreba?