stižu promjene

Tomašević: "I HDZ ima parkirna mjesta za koja 10 godina nisu platili ni euro. Očito je sve funkcioniralo na halo"

Tomislav Tomašević Foto: Damjan Tadic/Cropix
Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će 300 parkirnih mjesta u centru grada uskoro biti vraćeno građanima, a do kraja godine čak 500.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec komentirala je zagađanje vode u dječjem vrtiću na Jarunu fekalijama.

“U tom vrtiću, kao i svim drugima, redovito provodimo ispitivanja kvalitete vode. Na jednoj od slavina je nađen neki tip bakterije koji automatski znači da se ta voda mora prestati koristiti. Vrtić je nakon toga postupio po svim uputama sanitarne inspekcije. Naručena je cisterna kako nitko ne bi koristio vodu iz slavine, slavina se koristila samo za pranje suđa. Ta slavina je zamijenjena, preventivno su dezinficirani svi izvori vode”, rekla je Dolenec u pauzi sjednice Gradske skupštine u četvrtak. 

Naglasila je kako nije bilo nikakve opasnosti za djecu te da je riječ o potpuno nepotrebnom uzbunjivanju javnosti. 

“Taj incident je izoliran objekt vrtića i nije povezan s javnom vodoopskrbom”, poručila je. 

Gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se promjene u sustavu parkiranja, prije svega na rezervirana parkirna mjesta o čemu je održao konferenciju dan ranije. Podsjetio je da tu vlada potpuni nered koji, kaže, nije slučajan. Ponovio je ono što je rekao HDZ-avcu Mislavu Hermanu tijekom sjednice Skupštine da je i HDZ imao povlaštena parkirna mjesta koja u 10 godina nisu platili niti jedan euro.

"To se zna od svibnja i zato smo tu odluku i donijeli", istaknuo je Tomašević.  

Naveo je i primjer NK Zagreb iz Veslačke koji je 2010. tražio stotinjak mjesta samo za svoje potrebe, a sljedeći dan su to i dobili. "Očito je sve funkcioniralo na halo", kaže gradonačelnik i nastavlja:

"Zagrebparking sigurno nije sam od sebe iscrtao parkirna mjesta nego se sve sigurno radilo prema nalogu bivše gradske vlasti."

Stoga će od 6. rujna rezervirana parkirna mjesta moći koristiti samo oni koji podnesu zahtjev i koji će plaćati mjesečno 560 eura po mjestu. 

“Sada ćemo izlaziti sa svim tim podacima postupno. Moramo utvrditi tko je predao zahtjev do 6. rujna i svako mjesto koje nema zahtjeva će se vratiti građanima”, rekao je Tomašević.  

Najavio je da će sutra Grad objaviti 40-ak lokacija parkirnih mjesta koja su oslobođena u centru Zagreba, a koja su prije bila pod terasama ugostiteljskih objekata. 

Naveo je i kako je u sve tri zone više od 1500 povlaštenih parkirnih mjesta. 

"300 ćemo uskoro sigurno osloboditi za građane, a do kraja godine oko 500", najavio je. U prilog građanima, ističe, ide i prijedlog koji je u javnoj raspravi o produljenju naplate parkiranja u centru grada vikendom. 

Pročitajte i ovo Prvi red do mora Provjereno otkriva: Investitor s Une bez dozvola izgradio i privatnu vilu s bazenom na obali

Pročitajte i ovo prvi put? Putinov najveći saveznik dignuo avione i oborio ruske kamikaze koje su išle na Ukrajinu!

Pročitajte i ovo Neće odustati Dodik otkrio plan za raspad BiH pa najavio ono od čega strepi i jug Hrvatske: "Ništa nas neće zaustaviti"